20x lekkere pasta recepten

20 x lekkere pasta recepten. Nederlanders zijn gek op pasta. Wist je dat pasta veel vaker gegeten wordt dan de Hollandse pot? Pasta verschijnt wel minimaal één keer per week op tafel bij het gemiddelde Nederlandse huishouden. Ik snap het wel, want ik ben ook gek op pasta. Je hebt ook zoveel keus. Fusilli, spaghetti, linguini, of liever lasagne. Pasta met vis, vegetarisch of vegan, met geitenkaas of juist met kipgehakt. Het is ook zo gemaakt met een lekkere tomatensaus of juist roomsaus. Ik heb hier een leuke verzameling voor je. Even een paar voorbeelden: Siciliaanse Pasta alla Norma met pecorino, Pasta Scampi met spinazie roomsaus of Lasagne met kipgehakt en Mediterraanse groente en nog veel meer lekkere pasta recepten.
1. Pasta scampi in tomatensaus
Pasta scampi in tomatensaus, of ook wel de Pasta Gamberetti dé lekkere pasta van Vapiano niet. Dit is mijn favoriet bij Vapiano. Een goed gevulde pasta met garnalen, groente en tomatensaus. Een goede reden om dit thuis te maken. Deze pasta is makkelijk om te maken en je geniet gelijk met zijn vieren van een volle pan. Wat ik fijn vind aan het gerecht zelf maken is dat je extra groente kan toevoegen. Strooi op het eind verse dille op je pasta en smullen maar! Hier het recept.

2. Siciliaanse pasta alla norma met pecorino
Dit is een vegetarische pasta met aubergine en pecorino. De pastasaus maak je met veel aubergine, verse basilicum, tomaten uit blik, ruim olijfolie van Xenos en pecorino kaas. Pecorino is een harde Italiaanse schapenkaas die je mooi kunt raspen op je pasta. Maar wist je dat de Siciliaanse Pasta alla Norma van origine altijd met pecorino is? Ideaal, want zo is het gelijk koemelkvrij. Ik maakte de Pasta alla Norma af met nog schijfjes groene olijven erin. Hier het recept.

3. Lasagne met kipgehakt en Provençaalse groente
Deze homemade lasagne is voor mij erg uniek, omdat ik nooit in een restaurant lasagne kan eten. Lasagne is normaliter gemaakt met melk, bechamelsaus en kaas. Dit recept is (volgens anderen) net zo lekker en helemaal koemelkvrij. En het is veel makkelijk gemaakt dan het lijkt. Ik maak mijn eigen bechamelsaus en lasagnesaus en vul de lasagne met veel groente. Ik vind het wel fijn als de lasagne blijft staan, dus mijn advies is om de lasagne vroeg te maken en ruim een uur laten afkoelen. Hier het recept.

4. Pasta met zalm, groene asperges en geitenkaas
Een heerlijke pasta gevuld met slanke groene asperges. In tegenstelling tot witte asperges zijn groene asperges wel het hele jaar te koop. Groene asperges zijn heel makkelijk om te bereiden. Ik maakte van de groene asperges een pasta met een smaakvolle en makkelijke tomatensaus. De zalm gaar je in 20 minuten in de oven en leg je zo op je pasta. Verkruimel nog wat zachte geitenkaas erop en genieten maar. Hier het makkelijke recept.

5. Pasta met Mediteraanse groenten en olijven
Een heerlijke en goed gevulde pasta en ook nog eens helemaal vegan. Dit lekkere maaltje staat zo op tafel en is rijkelijk gevuld met courgette, aubergine, champignons, paprika en zwarte olijven. Maak een smaakvolle tomatensaus met passata, bouillonblok en gedroogde Italiaanse kruiden. Toef af met verse basilicum en geniet. Dit recept voor pasta met Mediteraanse groenten en olijven is ook nog eens helemaal koemelkvrij. Hier het makkelijk recept.

6. Pasta Funghi met Pecorino
Dit is ook een van de lekkere pasta recepten. Funghi, ook wel paddenstoelen, vullen het pastagerecht goed en zijn ook nog eens heel smaakvol. Ik vulde de pasta met kastanjechampignons en gewone champignons, maar cantharellen, porcini (eekhoorntjesbrood) en/of oesterzwammen passen hier ook goed bij. Bak de paddenstoelen in olie en kruiden en roer daarna de gekookte pasta erdoor. Maak je gerecht met truffelolie en geraspte pecorino erop. Hier het recept.

7. Aubergine lasagne (vegan)
egan aubergine lasagne, een heerlijke vegetarische recept van Jamie Oliver. Er doordat ik vegankaas gebruik, is het ook nog eens vegan. Dit recept komt uit het nieuwe kookboek Jamies VEG. De lasagne is goed op smaak door de de gestoofde aubergines, pittige chilivlokken en de scherpe smaak van verse salie. Ik was verrast over hoe smaakvol de lasagne was. Het recept is helemaal niet moeilijk, wellicht wat tijdrovend. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en zet zo een mooie ovenschaal op tafel. Kijk hier voor het recept.

8. Pasta met tonijn en zongedroogde tomaten
Pasta met tonijn is echt een klassieker, deze pasta tonno. Dit is zo’n gerecht dat iedereen wel op zijn eigen manier maakt. Ik vind het lekker met een een tomatensaus met zongedroogde tomaten met olijven en tomatenpuree. Dit recept is heel makkelijk te maken en ook super smaakvol. De gouden tip is om in het begin van het maken van de pastasaus een paar ansjovis te bakken. Dit geeft een rijke smaak aan je pasta. Hier het recept.

9. Pastasalade met gerookte forel en spinaziepesto
Klinkt als een mond vol, maar dit gerecht staat in 20 minuutjes op tafel. Ik ben gek op salades met vis. Gerookte zalm, makreel, maar ook gerookte forel heb ik weer ontdekt. Een stuk goedkoper en heel smaakvol. De spinaziepesto maak ik zelf met knoflook, pijnboompitten, olijfolie en verse spinazie. Pasta erbij, wat groente en smullen maar. Hier het makkelijke recept.

10. Vegan pastaschotel uit de oven
Deze vegan pastaschotel uit de oven is een ideaal gerecht om op een drukke dag te maken voor meerdere personen. Je hebt namelijk in één keer een flinke schaal pasta. De vegan pastaschotel uit de oven is gevuld met veganistische gehakt, courgette, paprika’s en olijven in een rijke tomatensaus. Strooi er wat plantaardige kaas over en schuif het maar de oven in. Leuk dat je nu zoveel gerechten vegan kan maken. Wil jij liever echte gehakt en/of kaas, vervang gerust. Hier het makkelijk recept.

11. Pasta met witte asperges en Hollandse garnalen
Verse pasta met witte asperges en Hollandse garnalen in een romige saus. Een typisch voorjaarsgerecht, aangezien witte asperges maar 3 maanden per jaar verkrijgbaar zijn. Witte asperges zijn lekker op de klassieke manier, maar ook heel lekker in een pastagerecht. Dit gerecht is voedzaam en ook nog eens heel snel klaar. Dit recept is gemaakt met sojaroom, dus ook nog eens koemelkvrij.

12. Spaghetti met Mediterraanse roodbaarsfilet
Ik kan heel blij worden van een bord pasta met een mooi stuk vis erop. Dit hoef je niet alleen bij de Italiaan te eten, want dit kan je prima thuis maken. De pastasaus is een tomatensaus van passata gevuld met paprika en courgette. De roodbaarsfilet is gestoomd in de oven met verse kappertjes, olijven en pimientos voor een lichte pittigheid. Door het stomen blijft de roodbaarsfilet sappig en droogt niet uit. Hier het recept.

13. Spaghetti met spinaziepesto en zalm uit de oven
Ik had een grote zak spinazie over en wilde wel eens iets anders maken. Wist je dat je van spinazie en pijnboompitten heerlijke romige pesto kunt maken? Heel gezond, want in spinazie zitten veel vitamines. Deze pesto is koemelkvrij en echt zo gemaakt. Roer de pesto met wat blaadjes spinazie en cherrytomaatjes door je pasta terwijl je zalmfilet in de oven gaart. Hier het makkelijke recept.

14. Penne met kipgehakt, tomatensaus en verse groente
Pasta met gehakt is een makkelijk en lekker gerechtje veel gemaakt wordt. Je hebt uitgebreide versie en natuurlijke de snelle varianten. Dit recept is en perfect maaltje voor door de weeks. De tomatensaus maak je met gezeefde tomaten, zo heb je geen kant-en-klare pastasaus nodig. Een stuk gezonder en goedkoper. Je vult de saus met groente als courgette en champignons en je hebt een flinke pan voor het hele gezin. Hier het recept.

15. Lasagne met tonijn en Mediterraanse groente
Een heerlijke smaakvolle lasagne met tonijn uit blik. De lasagnesaus is rijkelijk gevuld met Mediterraanse groente als aubergine, courgette, champignons en paprika. Daarna de tonijn uit blik erdoor en vervolgens bouw je de lasagne. Laat goed afkoelen en smullen maar. Voor deze lasagne maak ik mijn eigen bechamelsaus op basis van bloem, plantaardige boter en bouillon. Hierdoor is lasagne helemaal koemelkvrij. Hier het makkelijke recept.

16. Penne met zalm en spinazie in tomatensaus
enne met zalm en verse spinazie in tomatensaus is een heerlijk pasta gerecht dat zo op tafel staat. Dit is één van mijn favoriete gerechten. Stoom de zalmfilet in oven en smullen. Ik ben gek op pasta, vooral omdat je hier eindeloos mee kan variëren. Dit recept is snel klaar en zonder kant-en-klare pastasaus uit een potje. Met gezeefde tomaten, uien, knoflook, gedroogde Italiaanse kruiden en een bouillon heb je heerlijke saus. En ook nog een stuk goedkoper. Hier mijn recept.

17. Vegan pastasalade met geroosterde groente en pesto genovese
Deze pastasalade is heerlijk als lunch of diner. Je mist totaal geen vlees of vis door de bite van de geroosterde groentes. Ik heb twee hele courgettes, paprika’s en een bak champignons toegevoegd. De Pesto Genovese BIO Costa Ligura van Enrico is helemaal koemelk- en notenvrij. Gemaakt van knoflook en basilicum. Deze salade staat in een half uurtje op tafel en je hebt gelijk een flinke schaal. Klik hier voor het recept.

18. Tagliatelle met garnalen, truffeltapenade en kastanjechampignons
Wat een heerlijke combinatie is dit! Ik at dit een hele tijd geleden in een restaurant en het is mij steeds bijgebleven. Dit moest ik nog een keer eten, dus ik ging aan de slag. Ik koos voor grote garnalen, want dat is wel zo lekker. Bak de garnalen met uien en knoflook, champignons en verse pasta erbij en mengen maar. De uitdaging zit in het vinden van goede truffeltapenade of truffelolie. Roer de truffeltapenade of truffleolie erdoor en smullen maar. Hier het recept.

19. Vegan lasagne met Mediterraanse groente
Vegan lasagne gevuld met Mediterraanse groente in een heerlijke tomatensaus. Én zonder pakjes en zakjes. Deze tomatensaus maak je namelijk gemakkelijk zelf met tomatenblokjes. Het fijne daarvan is dat je de saus naar je eigen smaak kunt maken. De lasagne is gevuld met aubergine, courgette, champignons en paprika. Je merkt niet eens dat er geen vlees in zit, want het is smaakvol en goed gevuld. Mijn vrienden zijn gek op lekkere pasta recepten. Hier het recept.

20. Pastasalade met gerookte kip en gegrilde groente
Wanneer het lekker warm is buiten, heb ik vaak geen trek in een warme maaltijd. Een pastasalade is dan een goed alternatief. Vaak nog lekkerder om een avond van te voren te maken, zodat de smaken goed intrekken en de salade lekker koud is. Dit is echt mijn favoriete pastasalade, gevuld met gerookte kip en gegrilde groente als champignons, paprika en courgette. De pastasalade is makkelijk mee te nemen voor een lunch, barbecue of picknick. Hier het recept.
