Pasta met zalm, groene asperges en geitenkaas

Pasta met zalm, groene asperges en geitenkaas in tomatensaus. Een heerlijke pasta gevuld met slanke groene asperges. In tegenstelling tot witte asperges zijn groene asperges wel het hele jaar te koop. Groene asperges zijn heel makkelijk om te bereiden. Even wokken, roerbakken of stomen en ze zijn ook nog eens super gezond. Lees hier alles over asperges. Ik maakte van de groene asperges een pasta met een smaakvolle en makkelijke tomatensaus. De zalm gaar je in 20 minuten in de oven en leg je zo op je pasta. Verkruimel nog wat zachte geitenkaas erop en genieten maar. Hier het makkelijke recept van de pasta met zalm, groene asperges en geitenkaas.

Voor 2 personen

Ingrediënten

2 stuks zalmfilet (+/- 300 gram)
1 ui
2 tl viskruiden
3 tenen knoflook
2 el olijfolie
200 gram gedroogde penne
350 gram groene asperges
500 ml passata
2 tl Italiaanse kruiden
Een bouillonblokje
125 gr verse geitenkaas

Bereiding Pasta met zalm, groene asperges en geitenkaas

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een ruime ovenschaal en scheur een ruim stuk folie af. Leg de zalmfilets erop en schenk een beetje olijfolie erover. Strooi een beetje viskruiden erop, dit is een mengsel van gedroogde dille, peterselie en zout. Vouw het folie naar elkaar toe en zorg ervoor dat de zalm helemaal ingepakt is, maar wel ruimte heeft. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak 18-20 minuten.

Schil de ui en snijd doormidden en daarna in fijne halve ringen. Pel de tenen knoflook en pers in de knoflookpers. Daarna schenk je de olijfolie in een wok of hapjespan en verhit op een half zacht vuurtje. Na 2 minuten bak je de uien en knoflook. Was de groene asperges en snijd de harde onderkant eraf. Halveer de groene asperges en wok mee met. 

Vervolgens voeg je de passata toe en roer door. Schep de Italiaanse kruiden erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer de pastasaus door en zet op een zacht vuurtje.

Kook ondertussen de penne al dente. Als de zalm klaar is, haal je de ovenschaal vast uit de oven. Als de penne gaar zijn maak je de borden op. Verkruimel per bord verse geitenkaas erover.

Pasta met zalm, groene asperges en geitenkaas

Klik hier voor meer recepten met zalm

Klik hier voor meer recepten met groene asperges