Vegan pastaschotel uit de oven

Deze vegan pastaschotel uit de oven is een ideaal gerecht om op een drukke dag te maken voor meerdere personen. Je hebt namelijk in één keer een flinke schaal pasta. Een lekker en voedzaam gerecht voor het hele gezin. Vooral bij kinderen is dit gerecht een echte hit. De vegan pastaschotel uit de oven is gevuld met veganistische gehakt, courgette, paprika’s en olijven in een rijke tomatensaus. Strooi er wat plantaardige kaas over en schuif het maar de oven in. Leuk dat je nu zoveel gerechten vegan kan maken. Wil jij liever echte gehakt en/of kaas, vervang gerust. Lekker om te serveren met een frisse salade erbij. Hier het makkelijke recept.

Voor 4 personen

Ingrediënten

1 pak á 200-300 gram vegan gehakt
400 ml passata
250 gram gedroogde farfalle pasta
2 uien
3 tenen knoflook
1 courgette
1 aubergine
Een paprika
20 zwarte olijven (uit pot)
1 bouillonblokje
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Vegan kaas
Een klein klontje plantaardige boter
2 el olijfolie
Peper en zout

Bereiding vegan pastaschotel uit de oven

Hak de uien en knoflook fijn en leg aparts. Snijd daarna de courgette, aubergine en paprika in gelijke blokjes. Leg dit ook apart.

Pak een wok of hapjespan en schenk de olijfolie erin. Bak de uien en knoflook hierin. Als de uien glazig zijn, voeg je de vegan gehakt toe en bak tot het bruin is. Daarna voeg je de groente toe. Leg een deksel op de pan tot alles gaar is.

Verwarm de oven vast voor op 200 graden.

Kook ondertussen de farfalle tot het beetgaar is. Spoel om in een vergiet met koud water.

Vervolgens voeg je de passata toe en verkruimel je het bouillonblokje erboven. Je kunt de olijven halveren, maar je kan ze ook heel toevoegen. Roer nogmaals een paar minuten door. Zet het vuur onder de saus uit.

Roer de pasta door de saus. Vervolgens pak je een ovenschaal en vet je die in met plantaardige boter. Schep alle pasta in de ovenschaal en sluit af met een dikke laag vegankaas.

Leg de ovenschaal 15 minuten in het midden van de oven.

Vegan pastaschotel uit de oven

Klik hier voor meer vegan recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links