Spaghetti met Mediterraanse roodbaarsfilet

Spaghetti met Mediterraanse roodbaarsfilet uit de oven. Ik kan heel blij worden van een bord pasta met een mooi stuk vis erop. Dit hoef je niet alleen bij de Italiaan te eten, want dit kan je prima thuis maken. De pastasaus is een tomatensaus van passata gevuld met paprika en courgette. De roodbaarsfilet is gestoomd in de oven met verse kappertjes, olijven en pimientos voor een lichte pittigheid. Door het stomen blijft de roodbaarsfilet sappig en droogt niet uit. Dit mooie gerecht is makkelijk te maken en heel smaakvol. Deze pasta met Spaanse en Italiaanse invloeden is een echte aanrader. 

Voor 4 personen

Ingrediënten

4 stuks roodbaarsfilet
400 gram spaghetti
400 ml passata
1 courgette
2 paprika’s
10 cherrytomaten
2 uien
4 tenen knoflook
1 bouillonblokje
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
4 el olijfolie
30 gram kappertjes
10 zwarte olijven
8 pimientos 

Bereiding Spaghetti met Mediterraanse roodbaarsfilet

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Pak een ruime ovenschaal waar alle roodbaarsfilets in passen. Scheur een ruim stuk folie af en leg dit in de ovenschaal. Je moet genoeg folie over hebben om de vis ruim in te pakken. Leg de roodbaarsfilets in de folie. Pers 2 tenen knoflook uit en smeer over de visfilets. Halveer de olijven en pimientos en verdeel over de roodbaarsfilets. Als laatst verdeel je de kappertjes erover. Schenk 2 el olijfolie erover. Vouw het folie pakket ruim dicht, maar niet te strak.

Halveer de uien en snijd in dunne plakken. Hak of pers 2 tenen knoflook fijn en leg beide apart. Snijd vervolgens de courgette en paprika in blokjes. Schenk 2 el olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de courgette en paprika toe. 

Leg de ovenschaal met roodbaarsfilet in het midden van de oven voor 20 minuten.

Ondertussen kook je ruim water voor de spaghetti. Als het water kookt, voeg de spaghetti toe. Kook de pasta tot het beetgaar is en giet af.

Ondertussen voeg je de passata toe aan de groente. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer door. Schep de gedroogde Italiaanse kruiden erbij. Halveer de cherrytomaten en roer door de saus. Laat sudderen met de deksel op de pan.

Als de pasta klaar is roer je dit door de saus. Voeg naar smaak zout toe.

Als de vis klaar is, kun je de borden opmaken. Schep de pasta met saus op de borden en verdeel de roodbaarsfilets erover. Smullen maar!

Spaghetti met Mediterraanse roodbaarsfilet

Klik hier voor meer recepten met roodbaarsfilet

Klik hier voor meer pasta recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links