Vegan lasagne met Mediterraanse groente

Vegan lasagne gevuld met Mediterraanse groente in een heerlijke tomatensaus. Én zonder pakjes en zakjes. Deze tomatensaus maak je namelijk gemakkelijk zelf met tomatenblokjes. Het fijne daarvan is dat je de saus naar je eigen smaak kunt maken. Veel kruiden of weinig zout, dat kun je zelf beslissen. De lasagne is gevuld met aubergine, courgette, champignons en paprika. Je merkt niet eens dat er geen vlees in zit, want het is smaakvol en goed gevuld. Mijn vrienden zijn er gek op. Hier het recept.
Voor 4-6 personen
Ingrediënten
2 uien
3 tenen knoflook
1 aubergine
1 courgette
Een rode paprika
250 gr champignons
2 blikjes tomatenblokjes
2 bouillonblokjes
1 el bloem
Lasagnebladen (+/-6 , afhankelijk van hoe groot je ovenschaal is)
20 gram planten margarine
60 ml water
3 el olijfolie
Italiaanse kruiden
Bereiding Vegan lasagne met Mediterraanse groente
Snijd de ui in halve dunne ringen. Halveer de courgette en aubergine over de lengte en snijd in dunne plakjes en leg dit apart. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Snijd de paprika in blokjes en leg dit samen met de champignons apart.
Pak een grote hapjespan en bak de uien in olijfolie. Pers de knoflook erboven uit. Vervolgens voeg je de aubergine en courgette toe. Voeg na ongeveer 10 minuten de champignons en paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en verkruimel een bouillonblokje erboven. Schenk 200 ml water bij. Strooi 3 tl Italiaanse kruiden erboven. Heb je kruiden zonder zout, voeg dan nu een beetje zout toe. Strooi wat zwarte peper erover en laat de saus sudderen met de deksel op de pan.
Pak een ovenschaal en vet deze in. Verdeel 1 el bloem over de ingevette schaal. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Als de lasagnesaus dik is, doe je het vuur uit. Is de lasagne niet dik genoeg voeg dan 1 el bloem toe. Bouw de lasagne door te beginnen met een laag saus. Vervolgens verdeel je de lasagnebladeren erop. Duw de bladeren aan. Herhaal dit tot de saus op is of je ovenschaal vol is. Je sluit af met een laagje saus.
Nu gaan we de bechamelsaus maken. Pak een klein steelpannetje en smelt op een zacht vuurtje de plantenmargarine. Voeg de helft van de bloem toe en de helft van het water. Verkruimel een bouillonblokje Klop met de garde tot het een dikke saus wordt. Is het te dik, voeg je wat water toe. Te dun, voeg wat bloem toe. Klop totdat je genoeg saus hebt om te lasagne te bedekken. Verdeel de bechamelsaus over de lasagne. Strooi 2 tl Italiaanse kruiden over de saus.
Leg op het rooster van de oven een vel bakpapier. Als de lasagne overloopt, wordt je oven niet direct vies. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de lasagne 30- 35 minuten.

Laat je lasagne minimaal 30 minuten afkoelen voor het aansnijden.

Priya
Bedankt voor de terugkoppeling. De aubergine bak ik tegelijk met de courgette. Ik zag dat precies het woord aubergine miste. Stom! Goede oplossing wat je hebt gedaan. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Eet smakelijk vast! Groetjes Priya
Gerdien
Erg lekker deze Lasagne, Priya
Dankje voor het recept