Pasta met witte asperges en Hollandse garnalen

Verse pasta met witte asperges en Hollandse garnalen in een romige saus. Een typisch voorjaarsgerecht, aangezien witte asperges maar 3 maanden per jaar verkrijgbaar zijn. Witte asperges, ook wel het witte goud, zijn ook nog eens super gezond. Er zijn maar weinig andere groenten die zoveel vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen bevatten dan de asperge. Bovendien bevatten asperges weinig calorieën. 

Witte asperges zijn lekker op de klassieke manier, maar ook heel lekker in een pastagerecht. Dit gerecht is voedzaam en ook nog eens heel snel klaar. Dit recept is gemaakt met sojaroom, dus ook nog eens koemelkvrij. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

300 gram verse pasta
400 gram witte asperges
1 ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
100 gram Hollandse garnalen 
200 ml Soja cuisine
Een paar blaadjes peterselie
Zout en peper

Bereiding Pasta met witte asperges en Hollandse garnalen

Schil de witte asperges goed en was ze daarna. Kook de asperges in kokend water tot ze beetgaar zijn. Giet de asperges daarna af. 

Hak de ui fijn en pel de knoflook. Pak een wok of hapjespan en schenk 2 el zonnebloemolie in de pan. Als de olie is verhit, voeg de uien toe. Pers de knoflook in een knoflookpers erboven uit. Als de uien glazig zijn, voeg de soja cuisine toe en laat op een zacht vuurtje sudderen. Voeg de Hollandse garnalen toe en asperges toe. 

Kook ondertussen de verse pasta in 3 minuten. Giet af en meng met het asperge-roomsausje. Schep voorzichtig met een tang om, zodat de vulling goed verdeeld is. Voeg naar smaak zout en peper toe. 

Hak de peterselie fijn en strooi over de pasta.

Pasta met witte asperges en Hollandse garnalen

Klik hier voor meer recepten met asperges