Pastasalade met gerookte kip en gegrilde groente

Pastasalade met gerookte kip en gegrilde groente. Wanneer het lekker warm is buiten, heb ik vaak geen trek in een warme maaltijd. Een pastasalade is dan een goed alternatief. Vaak nog lekkerder om een avond van te voren te maken, zodat de smaken goed intrekken en de salade lekker koud is. Dit is echt mijn favoriete pastasalade, gevuld met gerookte kip en gegrilde groente als champignons, paprika en courgette. De pastasalade is makkelijk mee te nemen voor een lunch, barbecue of picknick.

Wil je dit recept vega maken? Ook zonder kip is het heel lekker!

Ingrediënten

300 gram fusilli pasta
1 courgette
1 bakje champignons
Een stuk paprika (rood of geel zorgt voor een mooi kleurbeeld)
250 gram gerookte kip
2 Roma tomaten
3 el extra virgin olijfolie
Zakje gemengde eikenbladsla
3 tl gedroogde Italiaanse kruiden (mengsel van oregano, basilicum, tijm etc)

Bereiding pastasalade met gerookte kip en gegrilde groente

Kook de pasta met kokend water. Wanneer dit gekookt is, giet je het af in een vergiet en spoel het met koud water. Laat de pasta afkoelen in de vergiet. Snijd ondertussen de courgette door vieren en snij hier plakjes van. Bak of grill in 2 el olijfolie de courgettes. Snijd de paprika in blokjes en bak deze met de courgettes mee. 

Wanneer de courgettes zacht zijn en een grillreliëf hebben, zijn deze klaar. Haal ze uit de pan. Veeg of borstel de champignons schoon en snijd  deze vervolgens over de lengte in schijfjes.
Bak deze in dezelfde olie als de andere groentes. Wanneer deze ook gebakken zijn, laat je alle groentes in een ruime schaal afkoelen. Snijd ondertussen de gerookte kip in kleine blokjes en de Roma tomaten in blokjes.
Voeg naar smaak wat fijn zout toe. 

Wanneer alle ingrediënten goed zijn afgekoeld meng je ze bij elkaar in een ruime schaal. Gooi de gemengde eikenbladsla erbij en roer dit er voorzichtig doorheen.

Tip: Meng de sla pas door de pastasalade als je het gaat eten. Als je dit van te voren doet, wordt de sla slap.