Quiche met courgette en feta in filodeeg

Quiche! Volgens mij is iedereen daar gek op. Ik heb een quiche gemaakt van courgette en feta in filodeeg. Om een quiche niet zo vet en ongezond te maken heb ik filodeeg gebruikt in plaats van bladerdeeg. Filodeeg zijn een soort loempiavellen, waar je een dunne deeglaag door krijgt. Lekker knapperig en veel gezonder!

Met een koemelkallergie kan je deze quiche ook prima eten. Origineel is feta alleen met geiten- en schapenmelk, maar check het altijd even, omdat er veel feta-soorten zijn waar wel koemelk bijzit. Bij Aldi, AH en Jumbo vindt je deze.

Voor 4 personen

Ingrediënten

1 grote courgette
200 gr feta
1 pak filodeeg (je hebt niet het hele pak nodig, maar een paar vellen)
4 eieren
100 ml soja cuisine light
2 tl provençaalse kruiden
Klein beetje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Pak een taart- of springvorm en vet deze in met een beetje olie of vloeibare margarine.
Leg vervolgens de filodeegvellen in met de punten naar buiten. Het is niet erg als de vellen overlappen.

Was de courgette en snijd deze over de breedte in niet te dikke plakken. Snijd de feta ook in kleine blokjes.
Vul de vorm met vorm met een laag courgette, daarboven verkruimel je de feta. Dit herhaal je tot de courgette op is. Sluit af met feta. Klop 4 eieren los en meng hier de Provençaalse kruiden door en een klein beetje zout door. Roer de sojaroom erdoor. Giet dit mengsel over de quichevulling.Vouw de punten naar binnen, zodat de quiche voor een groot gedeelte bedekt is. Het is niet erg als het niet helemaal bedekt is.

Plaats de quiche +/- 45 minuten in de oven. Check dan of het eiermengsel als gaar is, zo niet, laat het nog wat kwartiertje langer in de oven.