Lasagne met tonijn en Mediterraanse groente

Lasagne met tonijn met Mediterraanse groente. Een heerlijke smaakvolle lasagne met tonijn uit blik. De lasagnesaus is rijkelijk gevuld met Mediterraanse groente als aubergine, courgette, champignons en paprika. Daarna roer twee blikken tonijn op waterbasis uit blik erdoorheen en je hebt een smaakvolle dikke saus. Vervolgens bouw je de lasagne, laat goed afkoelen en smullen maar. Voor deze lasagne maak ik mijn eigen bechamelsaus op basis van bloem, plantaardige boter en bouillon. Hierdoor is lasagne helemaal koemelkvrij.
Ik ben gek op lasagnes en varieer er op los. Zo maak ik regelmatig een lasagne met kipgehakt en groente, een vegan lasagne met Meditteraanse groente of zelfs een pittige aubergine lasagne. Koolhydraatarm kun je ook een lasagne met courgettebladen en gehakt maken. Nu even een keer wat anders dan lasagne met gehakt.
Hier het makkelijke recept voor de Lasagne met tonijn en Mediterraanse groente.
Voor 4 personen
Ingrediënten
2 uien
3 tenen knoflook
2 blikken tonijn op waterbasis
1 courgette
1 aubergine
250 gram champignons
1 paprika
2 blikjes tomatenblokjes
2 bouillonblokjes
1 el bloem
Lasagnebladen (+/-6 , afhankelijk van hoe groot je ovenschaal is)
20 gram planten margarine
60 ml water
3 el olijfolie
Italiaanse kruiden
Bereiding Lasagne met tonijn en Mediterraanse groente
De lasagnesaus maken
Snijd de ui in halve dunne ringen. Halveer de courgette en aubergine over de lengte en snijd in dunne plakjes en leg dit apart. Daarna borstel of veeg je de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Snijd de paprika in blokjes en leg dit samen met de champignons apart.
In een grote hapjespan en bak je de uien in olijfolie. Daarna pers je de knoflook erboven uit. Voeg de aubergine en courgette toe. Na ongeveer 10 minuten voeg je de champignons en paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
Open de blikjes tonijn en laat het water uitlekken. Schep de tonijn in de pan. Schenk de tomatenblokjes erbij en verkruimel een bouillonblokje erboven. Schenk 200 ml water bij. Strooi 3 tl Italiaanse kruiden erboven. Heb je kruiden zonder zout, voeg dan nu een beetje zout toe. Strooi wat zwarte peper erover en laat de saus sudderen met de deksel op de pan. Als de lasagnesaus dik is, doe je het vuur uit. Is de lasagne niet dik genoeg voeg dan 1 el bloem toe.
De lasagne bouwen
Pak een ovenschaal en vet deze in. Verdeel 1 el bloem over de ingevette schaal. Vervolgens verwarm je de oven voor op 180 graden.
Bouw de lasagne door te beginnen met een laag saus. Vervolgens verdeel je de lasagnebladeren erop. Duw de bladeren aan. Herhaal dit tot de saus op is of je ovenschaal vol is. Je sluit af met weer een laag saus.
De bechamelsaus maken
Pak een klein steelpannetje en smelt op een zacht vuurtje de planten margarine. Vervolgens voeg je de helft van de bloem toe en de helft van het water. Verkruimel een bouillonblokje. Klop met een garde tot het een dikke saus wordt. Is het te dik, voeg je wat water toe. Te dun, voeg wat bloem toe. Klop totdat je genoeg saus hebt om te lasagne te bedekken. Verdeel de bechamelsaus over de lasagne. Strooi 2 tl Italiaanse kruiden over de saus.
Leg op het rooster van de oven een vel bakpapier. Als de lasagne overloopt, wordt je oven niet direct vies. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de lasagne 30- 35 minuten.

Klik hier voor meer lasagne recepten
Dit artikel bevat affiliatelinks
Michelle
Klinkt als een smakelijk recept! Die ga ik onthouden!
Priya
Dankjewel Michelle, leuk om te horen.