Penne met kipgehakt,  tomatensaus en verse groente

Penne met kipgehakt, tomatensaus en verse groente. Pasta met gehakt is een makkelijk en lekker gerechtje veel gemaakt wordt. Je hebt uitgebreide versie en natuurlijke de snelle varianten. Dit recept is en perfect maaltje voor door de weeks. De tomatensaus maak je met gezeefde tomaten, zo heb je geen kant-en-klare pastasaus nodig. Een stuk gezonder en goedkoper. Je vult de saus met groente als courgette en champignons en je hebt een flinke pan voor het hele gezin. 

Ingredienten

500 gram kipgehakt
1 courgette
Een bakje champignons
1 rode paprika
2 uien
3 tenen knoflook
1 groente bouillonblok
400 gram gezeefde tomaten
400 gram penne
1 el Italiaanse kruiden
3 el olijfolie
Een paar takjes verse basilicum

Bereiding Penne met kipgehakt en tomatensaus en verse groente

Hak de ui en knoflook fijn. 

Pak een platte wok of hapjespan en bak de uien en knoflook in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt bruin is.  

Snijd ondertussen de courgette en paprika in kleine blokjes. Voeg dit toe aan het gare gehakt.  Snijd de champignons in dunne plakjes en bak mee.

Na 5 minuten voeg je de gezeefde tomaten en een bouillonblokje toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee. Strooi de Italiaanse kruiden erover. 

Kook ondertussen de pasta in ruim water in een pastapan. Als de pasta gaar is, giet je het af.

Wanneer de pastasaus klaar is, verdeel je de verse basilicum erover. Kies ervoor om de penne en saus los te serveren of door de penne door de saus te roeren.

Penne met kipgehakt,  tomatensaus en verse groente

Klik hier voor meer recepten met pasta

Klik hier voor meer recepten met kipgehakt

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links