Surinaamse masala kip (kip kerrie)

Surinaamse masala kip, of wel kip kerrie. Dit is eén van de bekendste gerechten uit de Surinaamse en Hindoestaanse keuken. Een geurige gele kip met jus die je direct herkent.

Surinaamse masala, de kerrie, is een kruidenmengsel gemaakt van o.a. kurkuma, komijn, mosterdzaad, gember enz. Je hoeft dit allemaal niet zelf te mengen, want je kan hele lekkere masala kopen bij de toko’s en supermarkten. Masala ruik je goed, maar het smaakt vooral heel goed. Als ik de geur van masala ruik, denk ik altijd aan thuis bij mijn ouders. Ik betrap mijzelf erop dat ik dit veel te weinig maak, terwijl het zo lekker is. De Surinaamse keuken is zo divers, met een basis van kruiden en verse producten. Klik hier voor meer Surinaamse recepten.

Surinaamse masala kip, de kip kerrie, is altijd een goed idee! Je bakt de kippendijfilet bakken met uien en knoflook en je hebt heerlijke kip op tafel. Lekker met rijst, roti of een broodje kip kerrie . Ik serveerde het hier met kousenband, maar het is ook erg lekker met spitskool of spinazie. Hier het makkelijke recept.

Surinaamse masala kip (kip kerrie)

Masala kip, het bekendste kipgerecht van de Surinaamse keuken. Lekker met rijst, roti of een broodje kip kerrie. Hier het makkelijke recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Surinaams
Porties 4

Equipment

  • 1 snijplank
  • 1 hapjespan

Ingrediënten
  

  • 500 gr kippendijfilet zonder bot
  • 1 el Surinaamse masala
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 st ui
  • 1 st bouillonblok kip of groente
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • Een paar takjes verse selderij

Instructies
 

  • Was de kippendijfilets en snijd vervolgens in blokjes.
  • Hak vervolgens het ui heel fijn en pers de knoflook.
  • Schenk de olie in een ruime pan en voeg de masala toe. Bak dit met de uien en knoflook kort.
  • Na +/- 2 minuten voeg je de kip toe in de pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de kip en schep dit goed om. Bak dit met een deksel op de pan +/- 20 minuten.
  • Voeg 100 ml water toe om een jus te krijgen.Naar smaak voeg je nog wat zwarte peper en zout toe. Hak de selderij fijn en roer erdoor.
Trefwoord kerrie, kip, masala

=

Surinaamse masala kip (kip kerrie)

Klik hier voor meer recepten met masala (Surinaamse kerrie)

Klik hier voor meer Surinaamse recepten