Eén van de bekendste gerechten uit de Surinaamse en Hindoestaanse keuken is wel de masala kip. Masala, de Surinaamse kerrie, is een kruidenmengsel gemaakt van o.a. kurkuma, komijn, mosterdzaad, gember enz. Je hoeft dit allemaal niet zelf te mengen, want je kan hele lekker masala kopen bij de toko’s en supermarkten. Masala ruik je goed, maar het smaakt vooral heel goed. Als ik de geur van masala ruik, denk ik altijd aan thuis bij mijn ouders. Ik betrap mijzelf erop dat ik dit veel te weinig maak, terwijl het zo lekker is. Surinaamse masala kip is altijd een goed idee! Lekker bakken met uien en knoflook en je hebt een heerlijke kip op tafel. Lekker met rijst, roti of een broodje kip kerrie . Ik serveerden het hier met kousenband, maar het is ook erg lekker met spitskool en spinazie. Hier het recept.
Voor 4 personen
Ingrediënten
500 gram kippendijfilet
1 el masala (Surinaamse kerrie, te koop bij de toko’s of grotere supermarkten)
2 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 bouillonblokje
Zout
Zwarte peper
Een paar takjes selderij
Bereiding Surinaamse masala kip
Snijd de kippendijfilet in blokjes. Hak vervolgens het ui heel fijn en pers de knoflook. Schenk de olie in een ruime pan en voeg de masala toe. Bak dit met de uien en knoflook kort.
Na +/- 2 minuten voeg je de kip toe in de pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de kip en schep dit goed om. Bak dit met een deksel op de pan +/- 20 minuten. Voeg 100 ml water toe om een jus te krijgen.
|
Naar smaak voeg je nog wat zwarte peper en zout toe. Hak de selderij fijn en roer erdoor. Serveer met rijst en groente.
