Surinaamse masala kip (kip kerrie)

Eén van de bekendste gerechten uit de Surinaamse en Hindoestaanse keuken is wel de masala kip. Masala, de Surinaamse kerrie, is een kruidenmengsel gemaakt van o.a. kurkuma, komijn, mosterdzaad, gember enz. Je hoeft dit allemaal niet zelf te mengen, want je kan hele lekkere masala kopen bij de toko’s en supermarkten. Masala ruik je goed, maar het smaakt vooral heel goed. Als ik de geur van masala ruik, denk ik altijd aan thuis bij mijn ouders. Ik betrap mijzelf erop dat ik dit veel te weinig maak, terwijl het zo lekker is. Surinaamse masala kip is altijd een goed idee! Lekker bakken met uien en knoflook en je hebt heerlijke kip op tafel. Lekker met rijst, roti of een broodje kip kerrie . Ik serveerde het hier met kousenband, maar het is ook erg lekker met spitskool of spinazie. Hier het makkelijke recept.

Voor 4 personen

Ingrediënten

500 gram kippendijfilet
1 el Surinaamse masala (te koop bij de toko’s of grotere supermarkten)
2 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 bouillonblokje
Zout
Zwarte peper
Een paar takjes selderij

Bereiding Surinaamse masala kip

Snijd de kippendijfilet in blokjes. Hak vervolgens het ui heel fijn en pers de knoflook. Schenk de olie in een ruime pan en voeg de masala toe. Bak dit met de uien en knoflook kort.

Na +/- 2 minuten voeg je de kip toe in de pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de kip en schep dit goed om. Bak dit met een deksel op de pan +/- 20 minuten. Voeg 100 ml water toe om een jus te krijgen.

Naar smaak voeg je nog wat zwarte peper en zout toe. Hak de selderij fijn en roer erdoor. Serveer met rijst en groente.

Surinaamse masala kip (kip kerrie)

Klik hier voor meer recepten met masala (Surinaamse kerrie)

Klik hier voor meer Surinaamse recepten