Pasta Funghi met Pecorino

Pasta Funghi met Pecorino. Dit is een heerlijke vegetarische maaltijd wat zo op tafel staat. Funghi, ook wel paddenstoelen, vullen het pastagerecht goed en zijn ook nog eens heel smaakvol. Ik vulde de pasta met kastanjechampignons en gewone champignons, maar cantharellen, porcini (eekhoorntjesbrood) en/of oesterzwammen passen hier ook goed bij. Bak de paddenstoelen in olie en kruiden en roer daarna de pasta erdoor. Maak je gerecht met truffelolie en geraspte pecorino erop.

Pecorino is Italiaanse harde schapenkaas wat vooral in bepaalde delen van Italië veel wordt gegeten. Deze kaas is van 100% schapenmelk gemaakt, dus vrij van koemelk. Tijdens mijn trip naar Milaan proefde ik voor het eerst funghi met pecorino, op een pizza hier. Deze combinatie was voor herhaling vatbaar. Hier het recept van de Pasta funghi met Pecorino.

Voor 2-3 personen

Ingrediënten

300 gr gedroogde fusilli (of een andere soort pasta)
400 gr kastanje champignons
400 gr witte champignons
3 el olijfolie
3 tenen knoflook
2 tl gedroogde tijm
4 blaadjes salie
2 el truffelolie
Zwarte peper en zout
Geraspte Pecorino

Bereiding Pasta Funghi met Pecorino

Pel de tenen knoflook. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd in gelijke plakken.

Pak een hapjespan en schenk hier de olijfolie in. Snijd de knoflook fijn of pers in de knoflookpers. Als de olie heet is bak je de knoflook erin. Bak de champignons mee.

Kook ondertussen de pasta al dente. Voeg de tijm en salie toe aan de champignons en roer door. Zet de saus van champignons op een zacht vuurtje. Voeg de gekookte pasta toe als het en roer door. Strooi zwarte peper en zout erover naar smaak. 

Serveer de pasta op borden. Rasp de pecorino erover.

Pasta Funghi met Pecorino

Klik hier voor meer pasta recepten