Bietensoep met pastinaak, feta en lente ui

Bietensoep met pastinaak, feta en lente ui. Dit recept bedacht ik omdat ik bieten had gekregen. Ik heb zelf nog nooit iets gemaakt met bieten en wist eigenlijk niet zo goed wat ik ermee moest doen. Na wat neuzen op internet koos ik voor een soep. Soepjes gaan er bij mij altijd wel in en ik was heel benieuwd naar een roze soepje. Toevallig lagen er nog pastinaken in de koelkast die echt op moesten, dus er is een leuke combi onstaan. Op AH.nl vond ik een lekker receptje. Ik heb dit wat aangepast, omdat ik gek ben op feta en lente-ui als topping. En dit was geen slechte keuze. Dit soepje is vegetarisch en koemelkvrij. Doordat er geen room in zit, is het ook nog eens mager. Hier het recept voor Bietensoep met pastinaak, feta en lente ui.

IngrediΓ«nten

400 gram rode bieten
400 gram pastinaak|
1 ui
2 tenen knoflook
2 bouillonblokjes
Β½ pak feta
4 lente-uien/ bosui

Bereiding Bietensoep met pastinaak, feta en lente ui

Snijd de uien en knoflook grof. Pak in een soeppan dit tot het glazig is.

Schil ondertussen de pastinaken en was deze. Snijd in grove stukken. De bieten snijd je ook in grove stukken. Dit mag meegebakken worden in de soeppan.

Voeg 1 liter water en 2 groentebouillonblokjes toe. Laten de soep ongeveer 15 minuten koken. Pureer de soep en laat dit rusten.

Snijd ondertussen de lente-ui in ringen en verkruimel de feta. Schep de soep in kommen en verdeel de feta en lente-ui erover.

Bietensoep met pastinaak, feta en lente-ui

Klik hier voor meer soep recepten