Spaghetti met spinaziepesto en zalm

Spaghetti met spinaziepesto en zalm uit de oven. Pasta is wel een gerecht waar je geen genoeg van kunt krijgen en waar je eindeloos op kunt variëren. Ik had een grote zak spinazie over en wilde wel eens iets anders maken dan mijn favo Pasta in tomatensaus met zalmfilet. Wist je dat je van spinazie en pijnboompitten heerlijke romige pesto kunt maken. Heel gezond, want in spinazie zitten veel vitamines. Deze pesto is koemelkvrij en echt zo gemaakt. Roer de pesto met wat blaadjes spinazie en cherrytomaatjes door je pasta terwijl je zalmfilet in de oven gaart. Hier het makkelijke recept.

Voor 2 personen

Ingrediënten

2 zalmfilets
160 gram spaghetti
2 tl gedroogde dille
10 cherrytomaten
2 el olijfolie
1 ui
Peper en zout

Voor de pesto
Volg dit recept.

Bereiding Spaghetti met spinaziepesto en zalm

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pak een ovenschaal en leg hier een ruim stuk aluminiumfolie in. Leg de zalmfilet erop en besprenkel met een beetje olijfolie. Strooi de gedroogde dille en een beetje zout erover. Vouw het foliepakketje los aan de bovenkant dicht, maar zorg wel dat er voldoende ruimte is. Plaats de zalmfilets 20 minuten in de oven.

Kook de spaghetti al dente. Ondertussen hak de ui fijn. Pak een wok of hapjespan en schenk hier de olijfolie in. Bak de uien tot ze glazig zijn. Voeg de cherrytomaten toe en roer mee.

Giet de spaghetti af en voeg bij de uien en tomaten. Roer de helft zelfgemaakte spinaziepesto erdoor. Heb je pesto over, dit kun je prima een paar dagen in de koelkast bewaren of invriezen.

Vervolgens roer je de overige spinazieblaadjes erdoor. Serveer de romige spaghetti met de zalmfilet erop.

Spaghetti met spinaziepesto en zalm
.

Klik hier voor meer pasta recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliatelinks