Tagliatelle met garnalen, truffeltapenade en kastanjechampignons

Tagliatelle met garnalen, truffeltapenade en kastanjechampignons. Wat een heerlijke combinatie is dit! Ik at dit een hele tijd geleden in een restaurant en het is mij steeds bijgebleven. Dit moest ik nog een keer eten. Ik ging aan de slag. Ik koos voor grote garnalen, want dat is wel zo lekker. Bak de garnalen met uien en knoflook, champignons en verse pasta erbij en mengen maar. De uitdaging zit in het vinden van goede truffeltapenade of truffelolie. Dit kan bij diverse winkels, Sligro of Makro. Roet de truffeltapenade of truffleolie erdoor en smullen maar. Dit mooie gerecht is veel makkelijker dan verwacht, het is in 15 minuten klaar. Hier het recept. 

Dit mooie servies is bestellen bij Xenos.nl

Voor 2 personen

Ingrediënten

16 grote garnalen (diepvries)
1 bakje kastanjechampignons
250 gram verse tagliatelle
2 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
4 tl truffeltapenade (anders 2 el truffelolie)

Bereiding Tagliatelle met garnalen, truffeltapenade en kastanjechampignons

Ontdooi de garnalen.

Hak de uien en knoflook fijn. Hak de kastanjechampignons in dunne plakjes en leg apart. 

Pak een wok of hapjespan en bak de uien en knoflook in olijfolie. Vervolgens voeg je de garnalen toe en bak 5 minuten tot ze helemaal roze zijn. Bak de kastanjechampignons een paar minuten mee. 

Kook ondertussen de verse pasta 2 minuten. Giet de pasta af in een vergiet en voeg toe bij de pasta. Daarna roer je de truffeltapenade of truffelolie erdoor. erdoor. Vervolgens voeg je naar smaak nog wat zout en zwarte peper toe.

Lekker met een groene salade erbij.

Tagliatelle met garnalen, truffeltapenade en kastanjechampignons

Klik hier voor meer recepten met garnalen

Klik hier voor meer recepten met truffeltapenade