Pastasalade met gerookte forel en spinaziepesto

Pastasalade met gerookte forel en spinaziepesto. Klinkt als een mond vol, maar dit gerecht staat in 20 minuutjes op tafel. Ik ben gek op salades met vis. Gerookte zalm, makreel, maar ook gerookte forel heb ik weer ontdekt. Een stuk goedkoper en heel smaakvol. Gerookte forel heeft een lekkere zachte en fijne smaak en is ook een minder vette vis dan bijvoorbeeld gerookte makreel. De spinaziepesto maak ik zelf met knoflook, pijnboompitten, olijfolie en verse spinazie. Pasta erbij, wat groente en smullen maar. Heerlijk als zomerse maaltijd, maar ook ideaal als lunch of picknick. Hier het makkelijke recept.

Voor 2 personen

Ingrediënten

150 gram fusilli pasta
125 gr gerookte forelfilet 
1 paprika
Twee handjes verse spinazie
2 romatomaten
½ komkommer
4 el spinaziepesto (Klik hier voor het recept van de spinaziepesto)

Bereiding Pastasalade met gerookte forel en spinaziepesto

Kook de pasta beetgaar. Spoel daarna om in een vergiet en laat goed uitlekken.

Maak de spinaziepesto Leg 150 gram spinazie in de keukenmachine of chopper. Pel de knoflook en gooi met de pijnboompitten erbij. Schenk de olijfolie erbij. Mix alles tot een glad mengsel.

Snijd de overige bladspinazie (twee handjes) fijn. Pak een ruime bak en schep hier de fusilli in en gooi de spinazie erbij. 

Vervolgens snijd je de paprika, tomaten en komkommer in kleine blokjes. Roer door de pasta. Schep de spinaziepesto erdoor en roer goed door.

Snijd de forel in stukjes en roer als laatst erdoor. Leg de pastasalade in de koelkast. Deze salade is lekker om koud te eten.

Pastasalade met gerookte forel en spinaziepesto

Klik hier voor meer pasta salade recepten