Lasagne met kipgehakt en Mediterraanse groente

Lasagne met kipgehakt en Mediterraanse groente. Dit is echt jaren mijn lievelingseten geweest en je mag mij er nu ook nog voor wakker maken. Deze homemade lasagne is voor mij erg uniek, omdat ik nooit in een restaurant lasagne kan eten. Lasagne is normaliter gemaakt met melk, bechamelsaus en kaas. Dit recept is (volgens anderen) net zo lekker en helemaal koemelkvrij. Wat een feest! Mijn moeder maakte dit altijd voor mij en één van de eerste recepten die ik haar vroeg was de lasagne. En het is veel makkelijk gemaakt dan het lijkt. Ik maak mijn eigen bechamelsaus en lasagnesaus. Ik vind het wel fijn als de lasagne blijft staan, dus mijn advies is om de lasagne vroeg te maken en ruim een uur laten afkoelen. Je kan de lasagne natuurlijk vullen met wat je wilt. De combinatie van kipgehakt, courgette, aubergine, paprika en champignons maakt mij heel blij.

Deze lasagne is ook heerlijk vegetarisch te maken. Ik laat meestal het gehakt weg, maar je kan natuurlijk ook vegetarische gehakt gebruiken. Hier het voor Vegan lasagne met Mediterraanse groente.

Ingrediënten

500 gram kipgehakt
2 uien
3 tenen knoflook
1 aubergine
1 courgette
Een rode paprika
250 gram champignons
2 blikjes tomatenblokjes
2 bouillonblokjes
1 el bloem
Lasagnebladen (+/-6 , afhankelijk van hoe groot je ovenschaal is)
20 gram planten margarine
60 ml water
3 el olijfolie
Italiaanse kruiden

Bereiding Lasagne met kipgehakt en Mediterraanse groente

De lasagnesaus maken

Snijd de ui in halve dunne ringen. Halveer de courgette en aubergine over de lengte en snijd in dunne plakjes en leg dit apart. Borstel of veeg de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Snijd de paprika in blokjes en leg dit samen met de champignons apart.

Pak een grote hapjespan en bak de uien in olijfolie. Pers de knoflook erboven uit. Rul de kipgehakt tot het gaar is. Voeg vervolgens de aubergine en courgette toe. Voeg na ongeveer 10 minuten de champignons en paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en verkruimel een bouillonblokje erboven. Schenk 200ml water bij. Strooi 3 tl Italiaanse kruiden erboven. Heb je kruiden zonder zout, voeg dan nu een beetje zout toe. Strooi wat zwarte peper erover en laat de saus sudderen met de deksel op de pan. 

Lasagne bouwen

Pak een ovenschaal en vet deze in. Verdeel 1 el bloem over de ingevette schaal. Verwarm de oven voor op 180 graden

Als de lasagnesaus dik is, doe je het vuur uit. Is de lasagne niet dik genoeg voeg dan 1 el bloem toe. Bouw de lasagne door te beginnen met een laag saus. Vervolgens verdeel je de lasagnebladeren erop. Duw de bladeren aan. Herhaal dit tot de saus op is of je ovenschaal vol is. Je sluit af met een laagje saus.

Bechamelsaus maken

Nu gaan we de bechamelsaus maken. Pak een klein steelpannetje en smelt op een zacht vuurtje de planten margarine. Vervolgens voeg je de helft van de bloem toe en de helft van het water. Verkruimel een bouillonblokje. Klop met een garde tot het een dikke saus wordt. Is het te dik, voeg je wat water toe. Te dun, voeg wat bloem toe. Klop totdat je genoeg saus hebt om te lasagne te bedekken. Verdeel de bechamelsaus over de lasagne. Strooi 2 tl Italiaanse kruiden over de saus.

Leg op het rooster van de oven een vel bakpapier. Als de lasagne overloopt, wordt je oven niet direct vies. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de lasagne 30- 35 minuten. 

Lasagne met kipgehakt en Mediterraanse groente

Laat de lasagne minimaal een half uur afkoelen, voor het aansnijden.

Lasagne met kipgehakt en Mediterraanse groente

Klik hier voor meer recepten van lasagne

Klik hier voor meer recepten met kipgehakt

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links