Pasta met tonijn en zongedroogde tomaten

Pasta met tonijn en zongedroogde tomaten. Ik ben gek op pasta, zoals Pasta met Scampi in roomsaus, Pasta met kipgehakt, Pasta met zalm en spinazie, Pasta in tomatensaus, Tagliatelle met asperges, Pasta met Mediteraanse groenten en olijven , Pasta Pesto, moet ik nog even doorgaan? Pasta met tonijn is echt een klassieker, deze pasta tonno. Dit is zo’n gerecht dat iedereen wel op zijn eigen manier maakt. Ik vind het lekker met een een tomatensaus met zongedroogde tomaten met olijven en tomatenpuree. Dit recept is heel makkelijk te maken en ook super smaakvol. De gouden tip is om in het begin van het maken van de pastasaus een paar ansjovis te bakken. Dit geeft een rijke smaak aan je pasta. Hier het recept. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

160 gram penne
2 blikken tonijn op water
8 zongedroogde tomaten
125 gram champignons
1 ui
1 klein blikje ansjovis
2 el tomatenpuree
10 olijven zonder pit 
2 el olijfolie
Een paar blaadjes basilicum 

Bereiding Pasta met tonijn en zongedroogde tomaten

Pel en versnipper de ui. Snijd de zongedroogde tomaten in hele fijne reepjes.

Pak een wok of hapjespan en schenk hier de olijfolie in. Bak de uien hierin tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de ansjovisjes erin en bak het tot het gaat smelten. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten toe. Snijd de champignons in plakken en bak mee. Schep de tomatenpuree erbij en laat 5 minuten sudderen.

Snijd ondertussen de olijven in plakjes en roer door de saus. Laat het vocht van de tonijn uitlekken en voeg de tonijn aan de saus toe. Roer door en laat met de deksel op de pan op zacht vuur sudderen.

Kook de pasta al dente (8-11 minuten) in een pastapan. Giet af en roer door de saus.

Maak de borden op en garneer met verse basilicumblaadjes.

Pasta met tonijn en zongedroogde tomaten

Klik hier voor alle pasta recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links