Penne met zalm en spinazie in tomatensaus

Penne met zalm en verse spinazie in tomatensaus is een heerlijk pasta gerecht dat zo op tafel staat. Dit is één van mijn favoriete gerechten. Stoom de zalmfilet in oven en smullen. Ik ben gek op pasta, vooral omdat je hier eindeloos mee kan variëren. Dit recept is snel klaar en zonder kant-en-klare pastasaus uit een potje. Met gezeefde tomaten, uien, knoflook, gedroogde Italiaanse kruiden en een bouillon heb je heerlijke saus. En ook nog een stuk goedkoper. Hier mijn recept.

Voor 2 personen

Ingrediënten

250 gram penne
2 uien
3 tenen knoflook
1 groente bouillonblokje
1 pakje passata
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
200 gram verse spinazie
2 stuks zalmfilet
Verstegen viskruiden
Verse dille

Bereiding Penne met zalm en verse spinazie in tomatensaus

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een ovenschaal en bedek deze met een ruim stuk folie, twee keer zo groot als de ovenschaal ongeveer. Leg de zalmfilet erin en strooi hier wat olijfolie, viskruiden en verse dille overheen. Maak een pakketje met folie, door de zalm helemaal in te sluiten Let op dat je dit niet te strak doet, maar zorg wel dat alle kanten dicht zijn. Zo voorkom je dat de zalm uitdroogt. Plaats de zalmpakketjes in een ovenschaal 20 minuten in de oven.

Snijd de uien in kwarten en dan in dunne slierten en hak de knoflook fijn. Pak een wok of hapjespan en bak de uien en knoflook in olijfolie. Als de uien glazig zijn, voeg je het pak gezeefde tomaten toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de Italiaanse kruiden toe. Heb je kruiden zonder zout, voeg een klein beetje zout toe. Laat dit op het zachtste vuurtje met deksel pruttelen.

Kook de penne in een pastapan volgens de verpakking. Als de penne klaar zijn, spoel je dit met koud water in een vergiet. Roer ondertussen de verse spinazie door de tomatensaus. Gooi de penne erbij en roer dit 1 minuut erdoor.

Serveer de penne met een stuk zalmfilet erop.

Penne met zalm en spinazie in tomatensaus

Klik hier voor meer pasta recepten

Klik hier voor meer recepten met zalm

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links