Makkelijke Pasta Scampi in tomatensaus, net als bij Vapiano

Pasta scampi in tomatensaus, of ook wel de Pasta Gamberetti dé lekkere pasta van Vapiano niet. Dit is mijn favoriet bij Vapiano. Een goed gevulde pasta met garnalen, groente en tomatensaus. Een goede reden om dit thuis te maken. Deze pasta is makkelijk om te maken en je geniet gelijk met zijn vieren van een volle pan. Wat ik fijn vind aan het gerecht zelf maken is dat je extra groente kan toevoegen. Ik vulde deze pastasaus met blokjes courgette en paprika. Strooi op het eind verse dille op je pasta en smullen maar! Hier het recept. 

Wil je liever het recept van Pasta Scampi in spinazie roomsaus van Vapiano? Klik hier.

Voor 3-4 personen

Ingrediënten

30-40 rauwe gepelde garnalen (diepvries)
300 gram pasta
1 courgette
1 paprika
2 uien
4 tenen knoflook
400 gram passata, gezeefde tomaten
3 el olijfolie
1 groentebouillonblokje
10 cherrytomaten
Een paar takjes verse dille

Optioneel: 1 chilipeper

Bereiding makkelijke Pasta Scampi in tomatensaus, net als bij Vapiano

Ontdooi de garnalen van te voren. 

Hak de ui en knoflook fijn en leg apart. Was de courgette en paprika en snijd in kleine blokjes. Pak een wok of hapjespan en schenk hier olijfolie in. Bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de garnalen toe en bak tot ze roze zijn. Bak de courgette en paprika 10 minuten mee. Wil je pasta een beetje pittig hebben? Was en snijd de chilipeper in ringen en bak mee.

Voeg de passata toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Halveer de cherrytomaten en roer door de saus.  Laat op een zacht vuurtje sudderen. 

Pak een ruime pan en giet hier kokend water in. Voeg de pasta toe en kook tot het beetgaar is. Giet de pasta af in een vergiet en spoel af met koud water. 

Roer de pasta door de pastasaus. Hak de dille grof en strooi over de pasta.

Makkelijke Pasta Scampi in tomatensaus, net als bij Vapiano

Klik hier voor meer recepten met garnalen