Weekendje Wageningen in Hotel de Wereld en restaurant LEV@dewereld

Een weekendje weg in Wageningen bij Hotel de Wereld en restaurant LEV@dewereld, deze citytrip in eigen land maakte ik onlangs met mijn vriendin. Ik was niet eerder in Wageningen geweest en kende het alleen als treinstation. Des te meer reden om hier een weekend te spenderen. Wandelen, terrassen, heerlijk dineren en logeren. Ik ben gek op de Veluwe, dus ideaal dat Wageningen aan grenst. 

Hotel de wereld in Wageningen

Hotel de Wereld is een bekend hotel in Nederland door de bijzondere geschiedenis van het hotel. In hotel de Wereld, aan het 5 mei plein, werd door het de Canadese generaal de ‘orders to surrender’ uitgedeeld. Op 6 mei hebben de Duitsers dit in de Aula van de Landbouw Hogeschool getekend. We dineerden die avond in het restaurant LEV@dewereld van het hotel en we verkenden het centrum van Wageningen. In dit artikel vertel ik je alles over mijn weekend in Wageningen in Hotel de Wereld en restaurant LEV.@dewereld. 

Over Wageningen

De Gelderse stad Wageningen ligt dichtbij Arnhem en aan de Veluwerand. Deze stad staat bekend om de grote universiteit, de Wageningen University & Research centre en staat bekend als de stad van de vrijheid. Deze stad heeft een rijke geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog. Wageningen heeft een klein en knus centrum met winkels en restaurants. Omdat Wageningen zo dicht bij de Veluwe ligt is het een ideale plek voor een mooie wandeling of fietstocht door de Veluwe. 

Over Hotel de wereld in Wageningen

Hotel de Wereld is niet zomaar een hotel. Het eeuwenoude hotel bestaat sinds 1858 en hiervoor diende het als een hostel. Na de Tweede Wereldoorlog raakte het hotel langzaam verval tot het in 1975 werd gerestaureerd. Het werd in gebruik genomen als kantoor- en activiteitenruimte door de Wageningen Universiteit. Het hotel is in 2004 opnieuw gerestaureerd en werd weer een hotel met een passend restaurant LEV.@dewereld. 

Het hotel staat voor drie V’s, Vrijheid, Verwennerij en de Veluwe. De vrijheid zie je terug in alle ruimtes van het hotel. Aan de wanden en in de kamers zie je overal tekenen van vrede. Dit kan in de vorm van boeken, afgedrukte foto’s tijdens het vredesverdrag en teksten aan de muren. Als je de lift in stapt hoor je Koningin Wilhelmina spreken. 

Het hotel heeft 17 luxe kamers met ieder een eigen moderne inrichting. Elke kamer heeft een eigen thema van een persoon uit de geschiedenis, die iets voor de vrijheid betekent, zoals Aletta Jacobs, Nelson Mandela, Martin Luther King, Malala Yousafzai, Mahatma Gandhi en Jesse Owens. Wij sliepen in de Bob Dylan kamer. Prachtig ingericht met een gitaar aan de muur, comfortabele stoelen en een lp-speler. De luxe badkamer en de mooie boxspring maakt bijna dat je de kamer niet wilt verlaten. De kamer heeft veel ramen, waardoor het mooi verlicht is. 

Restaurant LEV.@dewereld in Hotel de Wereld

Als je in Wageningen bent of slaapt in Hotel de Wereld, dan adviseer ik je zeker om te dineren bij LEV.@dewereld. Dit restaurant serveert culinaire hoogstandjes en de chef verwent je de hele avond met heerlijke en mooie gerechten. In de keuken wordt veel gebruik gemaakt van lokale producten, zoals je op de afbeelding ziet. 

Ik gaf mijn dieetwensen bij de reserveringen door en chef heeft hier uitstekend rekening mee gehouden. Op het dessert na kreeg ik dezelfde gerechten als mijn vriendin, wat knap gedaan, complimenten aan de chef. 

Mooie gerechten

We kregen meerdere visgerechten zoals Makreel met koolrabi, geitenkaas en een saus van zure appel, maar ook Skrei met een bereiding van zuurkool en granite aardappel. De gerechten waren heel smaakvol en in balans. Wij genoten hier enorm van!

Daarna volgde Heek met gebarbecuede groente in een saus van miso en, mijn favoriet van de avond, eendenborstfilet met verschillende bereidingen van biet en lavendel. Passende wijnen bij deze gerechten raad ik je zeker aan, want dit maakt het diner compleet. Ook deze gerechten waren heerlijk. Verwennen is het juiste woord voor deze gerechten. Sluit af met een dessert van de chef en je kunt rollend naar je kamer. 

Ontbijten met een eitje naar keus
Het ontbijt in Hotel de Wereld kun je bij het restaurant halen, maar je kunt in het gehele restaurant, bar of buiten in de grote tuin plaats nemen. Een vers croissantje, chocoladebroodje, lokale jam, yoghurt, vleeswaren, van alles is er wat. Wil je een eitje? Je kunt kiezen uit een hard of zacht gekookt eitje wat klaar ligt (en nog warm is), of de chef bakt een eitje naar keuze voor je.

Lokale lekkernijen
Op het grote plein De Markt vind je op woensdag en zaterdag een gezellige markt met veel voedingsmiddelen. Lokale kazen, vis, vlees, Mediterraans, maar ook lekkere gerechten. Rondom het plein kun je neerploffen bij één van de restaurants en barretjes. In de avond heb je een paar plekjes waar je met de locals ook een drankje en dansje kunt doen. De Markt is op loopafstand van Hotel de Wereld. Het centrum is ook rijk aan vele bakkers. Dit is niet toevallig, want dé bakkersopleiding van Nederland is ook hier in Wageningen gevestigd. 

Heb ik je al enthousiast gemaakt voor een weekendje Wageningen en Hotel de Wereld? Zowel met de trein als auto is het goed bereikbaar. Kom je met de auto naar Hotel de Wereld, dan kun je achter op het terrein gratis parkeren. De Veluwe is op 10 minuten afstand rijden en het centrum van Wageningen is aan te lopen. Geniet van de sfeer, historie en culinaire hoogstandjes in Wageningen.

Klik hier voor meer trips en reizen.

Ik was uitgenodigd door Hotel de Wereld om het hotel en restaurant te beleven. Het artikel is naar mijn eigen belevenis en mening geschreven.