15x recepten die binnen 30 minuten op tafel staan

15x recepten die binnen een 30 minuten op tafel staan. Wie verlangt hier niet regelmatig naar? Na een drukke werkdag of intensieve dag hebben we niet altijd zin om lang en uitgebreid in de keuken te staan. Lekker eten vind ik wel belangrijk en fijn als het ook nog een beetje voedzaam is. Lekker veel groente en eiwitten is wel belangrijk. Koken hoeft niet altijd uren te duren. Er zijn veel makkelijke gerechtjes die je in een half uur op tafel kunt hebben. Ik kook vaak snel en ben altijd weer verrast dat het goed smaakt. En wil je het nog efficiënter aanpakken? Plan van te voren in je een planner je gerechten van de week en zorg dat je je boodschappen in huis hebt.

Ik som een paar voorbeelden op van recepten die binnen 30 minuten op tafel staan. Aziatische wokgerechten als een Snelle Thaise curry met kip en groente, of Noodels met kip of vegastukjes, Zalm in oestersaus met wokgroente, Ketjap garnalen of Broccolisoep met paksoi, smullen allemaal. Een Shakshuka met verse tomaten en geitenkaas of Surinaamse eieren in masala zijn ook zo gemaakt. Lekker met brood of rijst erbij. Ben jij team pasta? Pasta scampi met spinazie roomsaus, verse pasta met pesto en gerookte kip of vegan pasta met paddenstoelen en truffel zet je ook in een mum van tijd op tafel. Inspiratie genoeg toch? Serveer in mooi servies en je hebt een feestdiner. Hier de verzameling van snelle recepten. 

1. Snelle Thaise groene curry met kip en groente

Een heerlijke en makkelijke maaltijd. Ik ben gek op Thaise currys. Met een goede Thaise groene curry pasta is een curry maken helemaal niet zo moeilijk meer. Je kan dit gerecht op een drukke dag in 20 minuten op tafel zetten. Ik gebruikte voor dit gerecht kippendijen en diepvries broccoli en sperziebonen. Wil je de curry een beetje pittig hebben, voeg dan gerust een chilipeper toe. Hier het recept.

Snelle Thaise groene curry met kip en groente

2. Shakshuka met verse tomaten en zachte geitenkaas

Wat een lekker en gezond gerecht. Shakshuka is van origine een vegetarisch Midden-Oosters gerecht van gepocheerde eieren in een saus van tomaten en andere groente. Ik ben gek op Roma tomaten, ze zijn zo smaakvol. Deze vegetarische Shakshuka is heel makkelijk te maken en super gezond. Het recept is in 20 minuten klaar, bevat alleen maar groente en eieren en is zoo lekker. Lekker om met brood te eten. Hier het makkelijke recept.

Shakshuka met verse tomaten en zachte geitenkaas

3. Snelle Aziatische gewokte noodles met kippendij en groente

Een perfecte maaltijd voor een drukke dag. Je wilt lekker, gezond, maar ook snel eten. Dit gerechtje had ik in 15-20 minuten op tafel staan. Dit wokgerechtje breng je op smaak met gember, kerrie en sojasaus. Maak het lekker pittig met een chilipeper en vul het gerecht met paprika’s en champignons. Een handje koriander erop en smullen maar! Hier het recept.

Snelle Aziatische gewokte noodles met kippendij en groente

4. Surinaamse kip ketjap

 Ja, ook in de Surinaamse keuken vind je comfortfood. Kip ketjap maakte mijn moeder regelmatig op een door de weekse dag als ze weinig tijd had. Ik vond het heerlijk en helemaal niet erg als ze dit “snel” maakte. Nu betrap ik mijzelf er ook vaker op dit snel op tafel te zetten. Maak er lekkere groente bij, zoals spitskool, gestoomde broccoli of kousenband en smullen maar! Hier het recept.

Surinaamse kip ketjap

5. Zalm met oestersaus en wokgroente

Zalm vind ik heerlijk. Je kunt het op zoveel verschillende manieren bereiden en het blijft lekker. De Chinese wokgroente is een mix van paksoi, taugé, boontjes en rode ui. Past erg goed bij de zalm en de oestersaus. In +/- 15 minuten heb je een heerlijke wokmaaltijd op tafel staan. Kijk naar dit recept.

Zalm met oestersaus

6. Pasta Scampi met spinazie roomsaus

Pasta scampi met spinazie roomsaus, net als bij Vapiano. Wie kent deze topper van Vapiano niet. Wist je dat je deze klassieker prima thuis kan maken? Het is in een half uurtje klaar en een stuk goedkoper. Afgemaakt met lekkere verse pasta en pesto genovese en smullen maar. Dit gerecht is helemaal koemelkvrij door de vegan pesto genovese en soja kookroom. Hierdoor is het recept ook nog eens helemaal koemelkvrij. Deze heerlijke pasta staat in 20 minuten op tafel! Kijk hier voor dit makkelijke recept.

Pasta scampi met spinazie roomsaus

7. Broccolisoep met paksoi en kokosmelk

Ik ben gek op soep en experimenteer vaak met ingrediënten. Deze soep staat in 15 minuten op tafel en zit vol lekkere groenten. De broccoli en paksoi zorgen voor een mooie groene kleur en met kokosmelk erbij wordt het een romige soep met een subtiel zoetje. Maak de soep af met gefrituurde uitjes en een paar ringetjes bosui en smullen maar. Deze soep is helemaal vegetarische en vegan. Hier het makkelijk recept. 

Broccolisoep met paksoi en kokosmelk

8. Noodles met vegetarische kipstukjes en groente

Soms heb je van die dagen dat je wel wat lekkers wilt eten, maar niet heel lang in de keuken wilt staan. Dan is dit receptje perfect. Wok de noodles met vegetarische kipstukjes, Chinese roerbakmix en zoute sojasaus. Het recept is helemaal veganistisch en in 20 minuten klaar! Hier het recept.

Noodles met vegetarische kipstukjes en groente

9. Surinaamse eieren in masala

Naast de masala kip, zijn eieren in masala ook heel smaakvol. Het is ook een goede vegetarische oplossing. Dit gerecht is heel snel gemaakt en totaal niet moeilijk. Je kookt de eieren eerst en bakt ze daarna even op met onder andere masala, ui en knoflook. Lekker met roti of witte rijst en frisse groente als paksoi, spitskool of kousenband.  Wil jij dit vegetarische gerecht ook maken? Kijk hier voor het recept.

Surinaamse eieren in masala

10. Verse pasta pesto met gerookte kip en spinazie

Een lekkere snelle pasta pesto met gerookte kip, helemaal koemelkvrij. Dit recept maakte ik met verse pasta (heeft toch wel vaak mijn voorkeur), groene pesto, verse rauwe spinazie en gerookte kip. Lekker met wat cherrytomaatjes. Dit gerecht is in 20 minuten klaar, makkelijk te maken gezond en vooral heel lekker. Hier het recept.

11.  Libanese wrap met hummus, kip en groente

Nog een leuke voor de verzameling recepten die binnen 30 minuten op tafel staan. Libanese wrap met zongedroogde tomaten hummus, kip met ras-el-hanout, geroosterde paprika en verse spinazie. Een lekkere goed gevulde wrap. Een makkelijke maaltijd met genoeg groente. Ik koos dit keer voor Libanees brood als wrap. De kipfilet kruidde ik met ras el hanout kruiden en een beetje sojasaus. Lekker met geroosterde paprika en verse spinazie. Hier het simpele recept. 

Libanese wrap met hummus, kip en groente

12. Ketjap garnalen

Ketjap garnalen, hmmm zo lekker! Wist je dat deze gewokte garnalen zo klaar zijn. Ketjap manis is een woksausje dat iedereen wel in de kast heeft. Schenk ketjap manis, zoute sojasaus en een beetje vissaus bij elkaar en je hebt een heerlijke marinade. Ideaal voor na een lange werkdag. Lekker met rijst en gewokte groente erbij, taugé en paksoi, maar alles is lekker bij. Klik hier voor het recept.

Ketjap garnalen

13. Italiaanse courgettesoep met broccoli

Een lekker makkelijk, maar vooral heel gezond soepje. Heerlijk om af en toe met een soepje te lunchen. Ook als het warm is, vind een soepje voor de avond perfect. Deze courgettesoep met broccoli is heel makkelijk te maken. De soep is romig, dik en zonder room en melk. Je kookt de groente samen met uien en knoflook, voegt op het eind een handje verse basilicum toe en maak het af met een beetje gedroogde rozemarijn en tijm. Pureer tot een gladde soep en smullen maar. Deze slanke soep is ook nog eens koemelkvrij. Wil jij deze soep ook maken? Lees hier het hele recept.  

Italiaanse courgettesoep met broccoli

14. Kip in zwarte bonensaus

Dit gerecht, wat ook bij elk Chinees of wokrestaurants te vinden is, kun je heel makkelijk zelf maken. Zwarte bonensaus, of wel black bean sauce, is een woksaus gemaakt van zwarte bonen en sojasaus. Doordat de zwarte bonensaus best zout, moet je er niet teveel van gebruiken in je gerecht, want dan kun je het gerecht verpesten. Een paar eetlepels zijn voldoende om je kip of groente op smaak te brengen. Even doorbakken en je hebt in een kwartier een lekker gerecht op tafel. Lekker met rijst, nasi of bami. Hier het recept. 

15. Romige vegan pasta met paddenstoelen en truffelolie

Deze vegan pasta is rijkelijk gevuld met oesterzwammen en kastanjechampignons. Onmisbaar in de verzameling recepten die binnen 30 minuten op tafel staan. Je maakt een romige saus van sojaroom en schenk er op een eind een beetje truffelolie op. De geur van truffelolie is heerlijk. Als je een goede truffelolie hebt, krijgt je gerecht een lekkere truffelsmaak. Dit gerecht staat in 15 minuten op tafel en is makkelijk te maken. Ik maakte de pasta met de koningsoesterzwammen, deze zijn groot en kun je het best scheuren voor mooie stukken. Wil je nog andere paddenstoelen toevoegen? Dat kan bij dit gerecht zeker. Denk aan shiitakes of gewone champignons. Hier het makkelijke recept.

Romige vegan pasta met paddenstoelen en truffelolie