Broccolisoep met paksoi en kokosmelk

Broccolisoep met paksoi en kokosmelk, een lekker Oosters soepje. Ik ben gek op soep en experimenteer vaak met ingrediënten. Deze soep staat in 15 minuten op tafel en zit vol lekkere groenten. De broccoli en paksoi zorgen voor een mooie groene kleur en met kokosmelk erbij wordt het een romige soep met een subtiel zoetje. Maak de soep af met gefrituurde uitjes en een paar ringetjes bosui en smullen maar. Deze soep is helemaal vegetarische en vegan. Perfect als voorgerecht, tussengerecht of lekker als lunch. Hier het makkelijk recept.
Ingrediënten
500 gram broccoli (diepvries)
1 paksoi
1 groentebouillonblokje
400 ml kokosmelk
1 ui
2 tenen knoflook
1 tl gemberpoeder
1 chilipeper
4 el gefrituurde uitjes
3 stengels bosuien
1 el zonnebloemolie
Bereiding broccolisoep met paksoi en kokosmelk
Schil de uien en tenen knoflook en hak vervolgens heel fijn. Pak een soeppan en schenk hier de zonnebloemolie in. Bak de uien en knoflook kort mee. Voeg de broccoli bevroren toe en roer door. Voeg 500 ml kokend water toe. Gooi een groentebouillonblokje erbij en laat 10 minuten koken met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de paksoi en was in een vergiet. Je kan een beetje paksoi achterhouden als garnering. Zet het vuur onder de soep lager en voeg de paksoi en kokosmelk toe. Voeg de gemberpoeder toe en roer door. Snijd de chilipeper over de lengte open en verwijder de zaadlijst. Snijd de peper in stukjes en gooi bij de soep.
Na 5 minuten pureer je de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Snijd de bosui in fijne ringen.
Serveer de broccolisoep met paksoi en kokosmelk met gefrituurde uitjes, bosui ringen en evt. een paar stukjes rauwe paksoi.

Klik hier voor meer recepten met paksoi
Klik hier voor meer soep recepten
Dit artikel bevat mogelijk affiliate links