Snelle Thaise groene curry met kip en groente

Snelle Thaise groene curry met kip, gevuld met broccoli en sperziebonen. Een heerlijke en makkelijke maaltijd. Ik ben gek op Thaise currys. Ik eet regelmatig graag Thaise Massaman curry, Thaise groene curry met vis of Thaise rode curry met kip. Deze curry’s, zijn net als dit recept, met als basis een currypasta en kokosmelk. Met een goede Thaise groene curry pasta is een curry maken helemaal niet zo moeilijk meer. Je kan dit gerecht op een drukke dag in 20 minuten op tafel zetten. Ik gebruikte voor dit gerecht kippendijen en diepvries broccoli en sperziebonen. Wil je de curry een beetje pittig hebben, voeg dan gerust een chilipeper toe. 

Voor 3-4 personen

Bereiding

500 gram dijfilet 
2 el groene currypasta 
400 ml kokosmelk
1 takje sereh (citroengras) 
2 limoenblaadjes
1 ui
200 gram broccoli (diepvries)
100 gram gebroken sperziebonen (diepvries) 
1 groene paprika 
Een chilipeper
Een bosje koriander
2 el zonnebloemolie
1 limoen

Bereiding Thaise groene curry met kip

Snijd de dijfilet in blokjes.

Hak de ui fijn. Pak een wok of hapjespan en verhit de zonnebloemolie. Bak de uien tot ze glazig zijn. Voeg de dijfilet toe 5 minuten mee. Voeg de currypasta toe en bak nog 5 minuten mee.

Schenk de kokosmelk erbij. Leg de sereh en limoenblaadjes erin. Plaats de deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje sudderen. Wil je de curry pittig hebben? Snijd de chilipeper in ringen en voeg toe. Wanneer je een minder heet effect, kun je eerst de pitjes verwijderen.

Snijd de paprika in repen. Vervolgens voeg de broccoli als eerst bij de curry. Na 5 minuten gooi je ook de paprika en sperziebonen erbij. Laat nog even sudderen op een zacht vuurtje. Daarna hak je de koriander fijn. Snijd de limoen in parten

Serveer de curry zonder sereh en limoenblaadjes. Strooi de koriander erover. Serveer met de limoen en knijp naar smaak erboven uit.

Snelle Thaise groene curry met kip en groente

Klik hier voor meer Thaise recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links