Verse pasta pesto met gerookte kip en spinazie (pesto zonder kaas en noten)

Ik ben altijd al gek geweest op pasta, maar pesto mocht ik helaas nooit, mits het zelfgemaakt werd. De meeste pesto’s bevatten namelijk parmezaanse kaas en/of walnoten. Ik heb alleen niet altijd zin om mijn pesto zelf te maken. Gelukkig maakte AH mij een aantal jaartjes geleden al heel blij. Daar hebben ze wel een pesto zonder kaas en zonder noten! Een groene genovese en de rode Excellent Arabiata. Beide echt heerlijk.
Dit recept heb ik gemaakt met verse pasta (heeft toch wel vaak mijn voorkeur), groene pesto, verse rauwe spinazie en gerookte kip. Lekker met wat cherrytomaatjes. Dit gerecht is in 20 minuten klaar, makkelijk te maken gezond en vooral heel lekker.

Voor 4 personen

Ingredienten: Afbeeldingsresultaat voor pesto genovese ah

500 gram verse tagliatelle
1 pot AH pesto genovese BIO–> zie afbeelding. Dit is de enige van Albert Heijn die zowel zonder kaas als zonder noten is.
2 gerookte kipfilets
+/- 10 cherrytomtaten
1 ui
1 zak verse gewassen spinazie

Snijd de ui in 4 stukken en snijd deze in fijne plakken. Bak in olijfolie de uien. Snijd ondertussen de stukken kip in kleine stukjes (laat wat grote plakjes over voor de garnering) Als de uien glazig zijn, voeg je de kleine kipstukjes toe.
Kook alvast water voor de pasta. Halveer de tomaatjes en roer deze op zacht vuur kort mee.

Kook de pasta volgens aanwijzing, verse pasta hoeft gelukkig niet zo lang te koken. Als de pasta gekookt is spoel je deze in een vergiet even af met koud water.
Voeg de pasta toe bij de kip en uien. Leeg het potje pesto boven de pan en roer dit erdoor heen. Je pasta is klaar.
Je kan ervoor kiezen de spinazie kort mee te bakken op een zacht vuurtje. Vindt ik zelf altijd wel heel lekker. Anders kan je deze ook alleen op de borden toevoegen.

Maak de borden op met een laagje pasta, spinazie en een groot stukje gerookte kip erop. Eet smakelijk!

Tip: de pasta- pesto is ook lekker koud te eten als salade met de rauwe spinazie.