Snelle Aziatische gewokte noodles met kippendij en groente

Snelle Aziatische gewokte noodles met kippendij en groente. Een perfecte maaltijd voor een drukke dag. Je wilt lekker, gezond, maar ook snel eten. Dit gerechtje had ik in 15-20 minuten op tafel staan. Ik was geïnspireerd door een recept van HelloFresh. Dit wokgerechtje breng je op smaak met gember, kerrie en sojasaus. Maak het lekker pittig met een chilipeper en vul het gerecht met paprika’s en champignons. Een handje koriander erop en smullen maar! Je kunt dit gerecht ook heel makkelijke vegetarisch maken of de kip vervangen door bijvoorbeeld garnalen. Heerlijk af en toe een snelle maaltijd op tafel te zetten. Hier het recept.
Klik hier voor het recept van vegetarische noodles
Voor 2 personen
Ingrediënten
300 gram kippendijfilet
125 gram noodles
1 rode paprika
200 gram champignons
1 ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
1 chilipeper
4 el lichte sojasaus
2 tl gemberpoeder of een 5 cm verse gember
1 tl kerrie
1 bouillonblokje
Bereiding Snelle Aziatische gewokte noodles met kippendij en groente
Kook de noodles in kokend water. Kook de noodles 5-8 minuten tot ze gaar zijn.
Ondertussen snijd de overtollige randjes vet van de kippendijfilet en snijd vervolgens in smalle reepjes. Leg apart.
Giet de noodles af in een vergiet en spoel om met koud water. Laat goed uitlekken.
Hak de uien en knoflook fijn. Pak een wok en schenk hier de zonnebloemolie in. Als de olie heet is voeg je de uien en knoflook toe. Bak de reepjes kippendijfilet mee. Schep de gember en kerrie erbij en roer door.
Vervolgens snijd je de paprika in smalle reepjes en de champignons in schijfjes. Bak mee met de kip. Snijd de chilipeper fijn, als je het niet te pittig wilt, verwijder de zaadlijst eerst.
Zet het vuur wat hoger Meng de noodles erdoor en schenk de sojasaus erover. Verkruimel een bouillonblokje erboven en roer nogmaals goed door. Zet daarna het vuur uit.
Hak de koriander fijn en strooi over het gerecht.
