Kip in Chinese zwarte bonensaus

Kip in Chinese zwarte bonensaus. Dit gerecht, wat ook bij elk Chinees of wokrestaurants te vinden is, kun je heel makkelijk zelf maken. Zwarte bonensaus, of wel black bean sauce, is een woksaus gemaakt van zwarte bonen en sojasaus. Doordat de zwarte bonensaus best zout, moet je er niet teveel van gebruiken in je gerecht, want dan kun je het gerecht verpesten. Een paar eetlepels zijn voldoende om je kip of groente op smaak te brengen. Even doorbakken en je hebt in een kwartier een lekker gerecht op tafel. Lekker met rijst, nasi of bami. Hier het recept. 

Voor 4 personen

IngrediΓ«nten

600 gram kippendijfilet
4 el zwarte bonensaus
1 ui
3 el zonnebloemolie

Bereiding Kip in Chinese zwarte bonensaus

Hak de ui fijn. Snijd de kippendijfilet in blokjes en verwijder overtollig vet. Pak een wok en bak de ui in zonnebloemolie. Bak de dijfiletblokjes mee. Als de kip rondom lichtbruin is, voeg je de zwarte bonensaus toe. Leg een deksel op de pan en laat de kip op een zacht vuurtje  een kwartier sudderen.

Wil je groente meebakken? Voeg tijdens het sudderen de gewenste groente toe. Lekker met broccoli, Chinese kool, paprika, noem maar op. 

Serveer met witte rijst, nasi of bami.

Kip in Chinese zwarte bonensaus

Klik hier voor meer Chinese recepten