Libanese wrap met hummus, kip en groente

Libanese wrap met zongedroogde tomaten hummus, kip met ras-el-hanout, geroosterde paprika en verse spinazie. Een lekkere goed gevulde wrap. Een makkelijke maaltijd met genoeg groente. Ik koos dit keer voor Libanees brood als wrap. De zongedroogde tomaten hummus is van Enrico en heeft een Italiaanse twist. De kipfilet heb ik gekruid met ras el hanout kruiden en een beetje sojasaus. Lekker met geroosterde paprika en verse spinazie. En als left-over ook perfect als lunch, want dit gerecht is zowel warm als koud lekker. Hier het simpele en oh zo lekkere recept.
Ingrediënten
400 gram kipfilet
4 stuks Libanees brood
1 potje zongedroogde tomaten hummus van Enrico
2 paprika’s
4 el olijfolie
100 gram verse spinazie
1 tl kurkuma
2 tl ras el hanout
1 el zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika en snijd in dunne reepjes. Verdeeld dit op een bakplaat met bakpapier. Schenk een klein beetje olie erover. Dit mag nu voor 20 minuten de oven in.
Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Schenk 2 el olijfolie erover en strooi de kurkuma en ras el hanout erover. Schenk de sojasaus erbij en meng dit alles goed. Bak de kipfilet in de resterede olie. Bak tot de kip gaar is.
Vul de wraps. Smeer eerst in met een eetlepel hummus. Verdeel ¼ van de kip erover. Leg wat paprika erbij en een handje vol spinazie. Rol de wrap goed dicht.

Klik hier voor meer recepten met kipfilet