Surinaamse kip ketjap

Snelle Surinaamse kip ketjap. Ja, ook in de Surinaamse keuken vind je comfort food. Kip ketjap maakte mijn moeder regelmatig op een doordeweekse dag als ze weinig tijd had. Ik vond het heerlijk en helemaal niet erg als ze dit “snel” maakte. Nu betrap ik mijzelf er ook vaker op dit snel op tafel te zetten. Met de juiste sojasaus, ketjap en kruiden heb je sappige en kruidige kip. Lekker met (witte) rijst of Surinaamse bami of Surinaamse nasi. Maak er lekkere groente bij, zoals spitskool, gestoomde broccoli of kousenband en smullen maar! Hier het recept voor Surinaamse kip ketjap.
Ingrediënten
500 gram dijfilet
1 ui
3 tenen knoflook
2 tl gemberpoeder
Een gedroogde salamblad
1 bouillonblokje
Een paar takjes selderij
3 el zonnebloemolie
4 el Ketjap Manis (zoete ketjap)
4 el Yellow Label black soy sauce (zoute sojasaus)
Bereiding Surinaamse kip ketjap
Snijd de dijfilet in smalle reepjes.
Versnipper de ui. Voeg in een wok of hapjespan de zonnebloemolie toe. Als de olie heet is, schep je de uiensnippers erbij. Pers de knoflook erboven uit. Als de uien glazig zijn, voeg je de dijfilet toe.
Schenk de sojasaus en Ketjap Manis erbij. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de gemberpoeder en salamblad toe. Doe een deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten sudderen. Hak de selderij fijn en strooi op het eind over de kip.

Klik hier voor meer Surinaamse recepten
Klik hier voor meer recepten met Yellow Label black soy sauce (zoute sojasaus)
Dit artikel bevat mogelijk affiliate links
Felice Veenman
lijkt me heerlijk! maar wat is salamblad?
Priya
Hi Felice, Salamblad is Indisch en lijkt op laurierblad. Je kunt het gedroogd kopen bij de toko en sommige supermarkten. Je kunt het ook weglaten als je het niet kunt vinden!
Succes!
Dennis
Salamblad wordt ook wel de Indische laurierblad genoemd
Nathalie
Gisteren Surinaamse kip ketjap gemaakt voor mijn gezin. Dit was een groot succes; kinderen willen het wel drie keer per week eten 🙂
Zelf heb ik het gemaakt met wat volkoren rijst en gewokte spitskool met oa kerriekruiden en een lik pindakaas.
Om het wat minder zout te maken gebruik ik volgende keer een half bouillonblokje, maar dat is een persoonlijke keuze denk ik.
Dat die volgende keer gaat komen staat vast!
Priya
Wat goed om te horen. Dankjewel voor het delen Nathalie. Liefs, Priya