Zalm met oestersaus en wokgroente


Zalm met oestersaus en roerbakgroente is een perfect easy, maar heerlijk gerecht. Zalm vind ik heerlijk. Je kan het op zoveel verschillende manieren bereiden en het blijft lekker. Ik koop het liefst zalmfilet, dat is lekker zacht, graatloos en valt hier thuis goed in de smaak. De Chinese wokgroente is een mix van paksoi, tauge, boontjes en rode ui. Past erg goed bij de zalm en de oestersaus.

Hier deel ik met jullie het snelle recept waar je de zalm wokt met roerbakmix en oestersaus. In +/- 15 minuten heb je een heerlijke wokmaaltijd op tafel staan.

Dus heb je een drukke werkdag gehad, maar wil je toch iets lekkers, voedzaam en snel op tafel hebben? Kijk naar dit recept.

Vegatip: Vervang de zalm door vegetarische blokjes of kip

2-3 personen

Ingrediënten

2 el zonnebloemolie
+/- 300 gram zalmfilet
1 zak Chinese wokgroente
1 ui
+/- 3 el Kikkoman oestersaus
150 gram rijst
Optioneel: 1 chilipeper

Bereiding Zalm met oestersaus en wokgroente

Kook de rijst volgens de verpakking.

Snijd de ui in parten en snijd dit in dunne slierten. Pak een wok en schenk hier de olie in. Bak de uit tot het glazig is.

Snijd ondertussen de zalmfilet in grote blokken. Als dit te klein snijd, valt de zalm sneller uit elkaar. Bak de zalm met de uien totdat het rondom gaar is.

Vervolgens voeg je hele zak wokgroente toe.  Roer dit voorzichtig om. Bak de groente ongeveer 5-10 minuten mee (kook het niet te lang, het is lekker als de paksoi en boontjes nog knapperig zijn).

Schenk de oestersaus erbij en roer dit nogmaals goed door. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten met zalm