Noodles met vegetarische kipstukjes en groente

Noodles met vegetarische kipstukjes en groente. Soms heb je van die dagen dat je wel wat lekkers wilt eten, maar niet heel lang in de keuken wilt staan. Dan is dit receptje perfect. Wok de noodles met vegetarische kipstukjes,  Chinese roerbakmix en zoute sojasaus. Het recept is helemaal veganistisch en in 20 minuten klaar! Wat wil je nog meer?

Dit gerecht kan natuurlijk ook prima met echte kip of garnalen. Je kan met er deze basis erop los variëren.

Voor 4 personen

Ingrediënten 

1 pak mie noodles  (kan evt. ook gewoon met goedkope spaghetti)
2 el zonnebloemolie
400 gr Chinese wokgroente
1 pak vegetarische kipstukjes
1 ui
2 tenen knoflook
+/- 3 el zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy)
1 bouillonblokje
1 rood pepertje (als je van pittig houdt)

Bereiding

Kook de mie volgens verpakking. Snijd ondertussen de vegetarische kipstukjes in hele smalle reepjes (dat het een beetje op pulled chicken lijkt). Snijd vervolgens de ui in halve ringen en pel de knoflook. Schenk de olie in een wok en bak de uien, voeg de knoflook fijngesneden of uit de pers toe. Bak de kip hierin +/- 5 minuten.

Als je mie klaar is, giet je deze af in een vergiet en spoel dit een paar keer om, zodat het niet aan elkaar blijft plakken.

De Chinese wokgroente voeg je bij de vegetarische kipstukjes. Bak dit op middelhoog tot hoog vuur mee tot de groenten beetgaar zijn.  De noodles mogen er ook bij, samen met de sojasaus. Roer dit goed door elkaar met twee spatels of een tang. Verkruimel de bouillonblok boven de noodles en roer dit er ook door.  Als je van pittig houdt kan je een rood pepertje fijn snijden (zonder pitjes) en dit ook even meebakken. Als je hoog vuur gebruikt, blijf dan continue omscheppen, zodat het niet aanbrandt. Verdeel de noodles over de 4 borden. Genietse!