Pittige kip worstenbroodjes

Pittige worstenbroodjes van kip. Dit hapje is een succes op elk feestje. Zo gemaakt, heel lekker en het ziet er ook nog eens leuk uit. Deze worstenbroodjes zijn iets dikker, omdat ik ze heb gemaakt van de hotdogs van Ikea. Deze zijn 100% kip en hebben een rooksmaak. De kipworstjes van de Islamitische supermarkt zijn ook een goede optie. Rol de worsten in plantaardige bladerdeeg en je hebt een koemelkvrije snack. Voor de kinderen maak ik ze niet pittig. Voor volwassenen voeg ik er een beetje sriracha saus toe. 

Vega tip: vervang de hotdogs door vegetarische worstjes. Net zo lekker!

Voor 30 mini worstenbroodjes

IngrediΓ«nten

15 plakken bladerdeeg original
2 pakken Ikea hotdogs (a 5 stuks)
1 ei
Srirachasaus

Bereiding pittige kip worstenbroodjes

Ontdooi de bladerdeegvellen door ze uit de verpakking te halen en op een snijplank te leggen. De vellen zijn in 10 minuten zacht genoeg om mee te werken.Β 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak een rooster en leg hier een vel bakpapier op.

Snijd de hotdogs in drie even grote stukken. Halveer de bladerdeegvellen zodat je twee rechthoeken hebt. Leg aan de korte zijde van de rechthoek het worstje. Als het goed is, is het (bijna) dezelfde lengte. Smeer een dikke laag Shrirachasaus ernaast. Rol de bladerdeeg strak om het worstje. Snijd met een aardappelschilmesje een paar strepen aan de bovenkant van het rolletje. Leg het worstenbroodje op het rooster en ga zo door tot je alle worstjes gerold hebt. 

Klop het ei los en smeer met een kwastje de worstenbroodjes in. Dit zorgt ervoor dat ze glanzen. 

Leg de Pittige kip worstenbroodjes in de oven en bak 15 minuten.

Klik hier voor meer hapjes recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links