Surinaamse eieren in masala

Surinaamse eieren in masala, een populair gerecht bij de roti, rijst of zelfs een broodje. Naast de masala kip, zijn eieren in masala ook heel smaakvol. Het is ook een goede vegetarische oplossing. Dit gerecht is heel snel gemaakt en totaal niet moeilijk. Je kookt de eieren eerst en bakt ze daarna even op met onder andere masala, ui en knoflook. Houd je van pittig? Dit gerecht is ook heerlijk met stukjes Madame Jeannete erin of Madame Jeannette sambal erbij. Lekker met roti of witte rijst en frisse groente als paksoi, spitskool of kousenband. Wil jij dit vegetarische gerecht ook maken? Kijk hier voor het recept.
Voor 4 personen
Ingrediënten
8 eieren
1 ui
3 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
2 el Surinaamse masala
1 bouillonblokje
Een paar takjes selderij
Zwarte peper
Zout
Bereiding Surinaamse eieren in masala
Kook ruim water en leg de eieren erin. Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn, dit is ongeveer 8 minuten. Laat de eieren goed schrikken en pel de eieren. Leg apart.
Hak de ui fijn en pers de knoflook uit. Pak een wok of hapjespan en schenk hier de zonnebloemolie in. Zet op een middelhoog vuurtjes. Daarna schep de masala erbij en roer door.
Vervolgens voeg je de uien en knoflook toe. Bak een paar minuten tot de uien glazig zijn. Leg de eieren erin en roer door. Schenk een klein kopje water en verkruimel het bouillonblokje erboven. Leg de deksel op de pan en laat even een paar minuten sudderen.
Snijd de selderij ondertussen fijn. Haal de de deksel van de pan en strooi zwarte peper en zout naar smaak.
Serveer de eieren met witte rijst, roti of op een broodje.
