Surinaamse Nasi met ei

Surinaamse Nasi met ei is onmisbaar in de Surinaamse keuken. Lekker gekruid met zoute sojasaus en gember en met voldoende ei en ui en je hebt een heerlijk gerecht op tafel. Je kan ook van alles bij je nasi eten, zoals dijfilet, crispy vleugels, garnalen, tofu, tempeh sambal en ga zo maar door. Hier het recept zoals ik hem van mijn moeder heb geleerd maar dan een simpele versie van Surinaamse Nasi met ei.

Ingrediënten

400 gram Basmati rijst (neem Basmatirijst, dit zijn droge korrels, waardoor je nasi niet plakkerig wordt)

Afbeeldingsresultaat voor black bean soja saus
Black Soy Sauce

3 el zonnebloemolie 
2 uien
3 tenen knoflook
4 eieren
2 bouillonblokjes
1 scheut zoute sojasaus
1 bosje bosui
2 tl gemberpoeder
takjes selderij
zout en peper naar smaak

Bereiding Surinaamse Nasi met ei

Kook de rijst van de te voren en laat deze geruime tijd afkoelen in een schaal. Sluit deze niet af. Ik kook de rijst vaak al in de ochtend of middag, zodat het minimaal 2 uur kan afkoelen.

Versnipper de uien en knoflook. Bak in een hapjespan of wok de uien en knoflook met de zonnebloemolie tot ze glazig zijn. Klop ondertussen de eieren los, zoals je voor een omelet doet. Schuif de uien een beetje aan de zijkant van de pan en gooi het omeletmengsel in de hapjespan. Bak dit en wanneer het stolt roer je dit tot roerei.

Als de eieren goed droog zijn voeg je de rijst toe. Doe het vuur hoog en schep dit snel achter elkaar om. Verkruimel de bouillonblokjes erboven. Schenk een scheut zoute ketjap (Black Soy Sauce) en toe en blijf omscheppen tot alle rijst bruin is en niets verbrandt.

Snijd ondertussen de bosui in smalle ringen en snijd de selderij fijn. Strooi dit op het over de nasi en schep dit nogmaals goed om.

Surinaamse Nasi met ei

Lekker met gemarineerde kippendijfilet

Klik hier voor meer Surinaamse recepten