Italiaanse courgettesoep met broccoli

Italiaanse courgettesoep met broccoli. Een lekker makkelijk, maar vooral heel gezond soepje. Heerlijk om af en toe met een soepje te lunchen. Ook als het warm is, vind een soepje voor de avond perfect. Ik ben gek op soep, ik maak vaak diverse groentesoepen, zoals wortelsoep, broccolisoep, bietensoep, courgettesoep, maar ook paksoisoep en spitskoolsoep. Deze courgettesoep met broccoli is heel makkelijk te maken. De soep is romig, dik en zonder room en melk. Je kookt de groente samen met uien en knoflook, voegt op het eind een handje verse basilicum toe en maak het af met een beetje gedroogde rozemarijn en tijm. Pureer tot een gladde soep en smullen maar. Deze slanke soep is ook nog eens koemelkvrij. Wil jij deze soep ook maken? Lees hier het hele recept.  

Voor 4 grote kommen of 8 kleine kommen

Ingrediënten

1 courgette
400 gram broccoliroosjes
1 ui
2 tenen knoflook
Een grote hand verse basilicumblaadjes
1 tl gedroogde rozemarijn
2 groente bouillonblokjes
2 el zonnebloemolie
1 el bloem
Peper en zout

Bereiding Italiaanse courgettesoep met broccoli

Pel de uien en knoflook en snijd in grove stukken. Daarna was je de courgette en snijd je deze in stukjes. Was de broccoli en snijd in roosjes.

Pak een soeppan en schenk hier de zonnebloemolie in. Bak de uien en knoflook hierin. Als uien glazig zijn, gooi je de courgette en broccoli erbij. Schenk 1 liter kokend water erbij en gooi de bouillonblokjes erbij. Laat de soep 15-20 minuten koken met de deksel op de pan.

Voeg de basilicumblaadjes en gedroogde rozemarijn erbij. Vervolgens schep je de bloem erbij. Pureer met een staafmixer samen tot een gladde soep.

Italiaanse courgettesoep met broccoli