Chowder van groente met kokosmelk

Chowder van groente met kokosmelk. Een lekkere goed gevulde groentesoep met broccoli, prei en paksoi. Ik ben gek op soepjes. Het is een makkelijke manier om veel groente binnen te krijgen en een slanke en gezonde maaltijd. Broccolisoep, Spinaziesoep, Courgettesoep, Chinese tomatensoep, gewone tomatensoep, Paprikasoep, moet ik nog doorgaan? Veel soepen zijn gepureerd en daardoor glad. Bij deze chowder heb je grote stukken groente erin wat de soep een heerlijke bite geeft. De soep is zo gemaakt en goed voor zeker wel 4 personen. Ik raakte geïnspireerd door het recept van de Vrijheidsmaaltijdsoep van Yvette van Boven die ik voor Bevrijdingsdag kreeg. De soep is helemaal vegan en zo lekker! De combinatie van verse Hollandse groente met kerrie en kokosmelk is verrast goed! Hier mijn makkelijk recept.

Voor 4 personen 

Ingrediënten

400 ml kokosmelk
1 broccoli
150 gr prei 
1 paksoi
3 tenen knoflook
2 tl kerriepoeder 
4 lente-ui
Een chilipeper
1 groente bouillonblokje
Een grote aardappel
Zwarte peper
Zout
2 el zonnebloemolie

Bereiding Chowder van groente met kokosmelk

Snijd de prei in dunne ringen en was in een vergiet. Pel de tenen knoflook en snijd fijn of pers uit met een knoflookpers.

Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Vervolgens snijd je de broccoli in roosje en snijd daarna de paksoi fijn.

Pak een grote soeppan en  en schenk hier de zonnebloemolie in. Als de olie heet is bak je de prei en knoflook mee. Gooi de kerriepoeder erbij.


Vervolgens bak je de broccoli, aardappelblokjes en paksoi mee. Daarna gooi je het groentebouillonblokje erbij.

Na 15 minuten schenk je de kokosmelk en 750 ml water erbij. Breng de soep aan de kook en laat op een middelhoog vuurtje sudderen.

Daarna snijd je de chilipeper fijn. Wil je de soep niet te pittig, verwijder de zaadlijst dan. Roer de chilipeper mee.

Kook de soep nog 15 minuten tot de broccoli beetgaar is Door de aardappelblokjes is de soep wat dikker. Is de soep te dik? Schenk wat water erbij.

Voeg naar smaak zout en zwarte peper toe. Hak de lente-ui fijn en serveer op de soep.

Chowder van groente met kokosmelk