Romige vegan pasta met paddenstoelen en truffelolie

Romige vegan pasta met paddenstoelen en truffelolie. Klinkt het niet al zalig? Deze vegan pasta is rijkelijk gevuld met oesterzwammen en kastanjechampignons. Je maakt een romige saus van sojaroom en schenk er op een eind een beetje truffelolie op. De geur van truffelolie is heerlijk. Als je een goede truffelolie hebt, krijgt je gerecht een lekkere truffelsmaak. Dit gerecht staat in 15 minuten op tafel en is makkelijk te maken. Ik maakte de pasta met de koningsoesterzwammen, deze zijn groot en kun je het best scheuren voor mooie stukken. Wil je nog andere paddenstoelen toevoegen? Dat kan bij dit gerecht zeker. Denk aan shiitakes of gewone champignons. Hier het makkelijke recept van de vegan pasta met paddenstoelen en truffelolie.

Voor 2 personen

IngrediΓ«nten

250 gram spaghetti 
250 gram kastanjechampignons
150 gram oesterzwammen
100 ml soja cuisine
2 el olijfolie
2 el truffelolie
1 ui
2 grote tenen knoflook
Een paar takjes verse tijm
Een paar takjes verse krulpeterselie

Bereiding Romige vegan pasta met paddenstoelen en truffelolie

Hak de ui fijn en pel de tenen knoflook. Leg apart

Borstel of veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in dunne plakken. Veeg de oesterzwammen schoon en scheur in lange stroken. Kook ondertussen ruim water voor de pasta. 

Pak een wok of hapjespan en schenk hier de olijfolie in. Als de olijfolie verwarmt is bak de uien hierin. Pers de knoflooktenen in de knoflookpers en bak kort mee. Als de uien glazig zijn voeg je de paddenstoelen toe en bak mee. Als de paddenstoelen bruin worden schenk je de soja cuisine erbij. Zet op een laag vuurtje en laat pruttelen.

Kook de spaghetti in een pastapan beetgaar en giet daarna goed af. De spaghetti voeg je bij de romige paddenstoelensaus. Roer door.

Strooi naar smaak peper en zout erbij en maak het af met een scheutje truffelolie. 

Hak de krulpeterselie fijn en rits de tijmblaadjes van de steeltjes. Strooi de verse kruiden over de pasta.

Romige vegan pasta met paddenstoelen en truffelolie

Klik hier voor meer recepten met oesterzwammen

Klik hier voor meer pasta recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliatelinks