Sambal goreng met kip en sperziebonen

Sambal goreng met kip en sperziebonen. Een heerlijke en vooral makkelijk Indisch gerecht met kokosmelk, citroengras, laos en Sambal Oelek. Een simpel wokgerecht met dijfilet zodat je lekkere malse stukken kip krijgt.

Dit gerecht is heel rijk van smaak door de verse kruiden en kruidige Fairtrade Sambal Oelek of Manis van Spice It. De Fairtrade sambals van Spice It worden gemaakt in Thailand van verse chilipepers en andere verse ingrediënten. Naast de Sambal Oelek en Manis heeft Spice It nu ook Brandal, Badjak, Badjak extra hot en Surinaamse sambal in het assortiment. Deze sambals zijn gewoon bij de supermarkt te koop. 

De Sambal goreng met kip en sperziebonen staat binnen 30 minuten op tafel en is zo lekker. Dit is een ideaal gerecht voor na een lange werkdag, maar ook gewoon voor een leuk Indisch diner. Doordat de kip suddert in de verse kruiden en kokosmelk, wordt de kip extra mals en zacht. Lekker met de knapperige sperziebonen erbij. Ik gebruikte sperziebonen uit de diepvries, wel zo makkelijk en vers. Hier het makkelijke recept.

Voor 4 personen

Ingrediënten

500 gram kippendijfilet
300 gram sperziebonen (diepvries)
2 uien
3 tenen knoflook
160 ml kokosmelk
1 stengel sereh (citroengras)
3 cm verse laos of 1 tl laospoeder
1 salamblad (Indisch laurierblad)
2 tl Spice It Fairtrade Sambal Oelek of Sambal Manis
1 tl Spice It trassi (garnalenpasta)
2 el rijstolie of zonnebloemolie

Bereiding Sambal goreng met kip en sperziebonen

Was de kippendijfilets en snijd in blokjes. Leg apart.

Vervolgens pel je de uien en knoflook. Mix de 3 tenen knoflook, ui, Spice It Fairtrade Sambal Oelek of Sambal Manis, Trassie en laos. Je hebt nu je eigen boemboe gemaakt. Schenk de olie in een wok of hapjespan en bak de boemboe kort mee. Bak de stukjes kip mee tot ze goudbruin zijn.

Kneus de sereh door de helft en leg samen met de Salamblad in de pan. Schenk de kokosmelk erbij, roer door en sluit de pan met een deksel. Laat minimaal 15 minuten sudderen.

Voeg vervolgens de sperziebonen toe. Laat nog 10 minuten meekoken en zet daarna het vuur uit.

Lekker met witte rijst of nasi.

Sambal goreng met kip en sperziebonen

Klik hier voor meer recepten met kokosmelk