Shakshuka met verse tomaten en zachte geitenkaas

Shakshuka met verse tomaten en zachte geitenkaas. Ik ben sinds een aantal jaar echt gek op Shakshuka. Wat een lekker en gezond gerecht. Shakshuka is van origine een vegetarisch Midden-Oosters gerecht van gepocheerde eieren in een saus van tomaten en andere groente. Ik heb Shakshuka al op meerdere manier gemaakt, zoals een authentieke versie Joodse Shakshuka uit de oven, of een snelle variant Snelle Shakshuka met verse spinazie en feta met en basis van passata.
Bij HelloFresh zag ik dit recept met verse Roma tomaten en geitenkaas. Ik ben gek op Roma tomaten, ze zijn zo smaakvol. Deze vegetarische Shakshuka is heel makkelijk te maken en super gezond. Dit gerecht is een goede lunch of slank diner voor als ik wat minder koolhydraten wil eten. Het recept is in 20 minuten klaar, bevat alleen maar groente en eieren en is zoo lekker. Lekker om met brood te eten, want dat dipt zo heerlijk in de saus. Hier het makkelijke recept.
Voor 2 personen
IngrediΓ«nten
1 ui
3 tenen knoflook
5 verse Roma tomaten
1 paprika
Β½ bouillonblokje
1 rode chilipeper
1 el zonnebloemolie
75 gr zachte geitenkaas
Een paar takjes krulpeterselie
Zout
Bereiding Shakshuka met verse tomaten en zachte geitenkaas
Hak de ui fijn en pel de tenen knoflook. Was de roma tomaten en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode paprika in gelijke kleine blokjes
Daarna pak je een grote koekenpan of hapjespan en schenk hier de zonnebloemolie in. Bak de uien en pers de knoflooktenen hierboven ui. Heb je geen knoflookpers, snijd de knoflook heel fijn. Voeg de tomaten en paprika toe en bak mee. Snijd de chilipeper fijn, wil je het gerecht niet pittig, verwijder de zaadjes vooraf.
Vervolgens schenk 50 ml water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door. Leg een deksel op de pan en laat 5 minuten koken.
Daarna voegen we de eieren toe. Dit doe je door per ei met je lepel een kuiltje in de tomatensaus te maken. Breek de ei in een apart schaaltje en schenk het in het kuiltje.
Laat de eieren 8 minuten stollen met de deksel op de pan. Haal de deksel eraf en laat nog 4 minuten staan op een zacht vuurtje.
Als laatst zet je het vuur uit en bestrooi het gerecht met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas erover. Hak de krulpeterselie grof en strooi over de pan.
Serveer het gerecht met een spatel of platte lepel per bord. Lekker om brood in de saus te dippen.
