15x lekker vegetarisch

Lekker vegetarisch eten, dat kan prima! Ik ben zelf niet vegetarisch, maar vind het fijn af en toe vlees te laten staan. Voor vegetariërs koken is voor mij ook geen enkel punt. In diverse keukens kun je heerlijke vegetarische maaltijden vinden. Wat denk je van een Marokkaanse groenteschotel met vegaballetjes, Vegan pastasalade met geroosterde groente, Noodles met groente en vegastukjes, Shakshuka of een lekkere pizza met paprika en geitenkaas. Liever op de Surinaamse tour met Tempeh sambal, Gado Gado of Tjap Toy. Genoeg keus! Hier een verzameling van recepten, lekker vegetarisch.

1. Marokkaanse groenteschotel met vegaballetjes

Marokkaanse groenteschotel met vegaballetjes is een voedzame maaltijd wat regelmatig bij mij op tafel staat. Bomvol groente als courgette, paprika en champignons in een dikke tomatensaus. Dit gerecht is binnen een half uur klaar en ook nog eens erg lekker en vullend. Heerlijk met Oosterse kruiden als kurkuma, komijn en de verse koriander. Hier het recept.

2.  Joodse Shakshuka uit de oven

Shakshuka, het Midden-Oosters stoofgerecht op basis tomatensaus, groente en gepocheerde eieren. Dit is een authentiek Joods gerecht. Shakshuka is een makkelijk, goedkoop en super gezond gerecht. Lekker met rijst of om Libanees of Turks brood in te dippen. Het is ook nog vegetarisch. Ik koos ervoor de stoof in de oven te maken. Hier het makkelijke recept.

3. Noodles met vegetarische kipstukjes en groente

Noodles met vegetarische kipstukjes en groente. Soms heb je van die dagen dat je wel wat lekkers wilt eten, maar niet heel lang in de keuken wilt staan. Dan is dit receptje perfect. Wok de noodles met vegetarische kipstukjes,  Chinese roerbakmix en zoute sojasaus. Het recept is helemaal veganistisch en in 20 minuten klaar! Niet te missen in de verzameling lekker vegetarisch. Klik hier voor het recept.

4.  Vegetarische pasteitjes met feta en spinazie

Vegetarische pasteitjes met feta en verse spinazie. Hier een nieuwe variant. Sinds kort ben ik echt verslaafd aan feta. Echt feta (dus geen witte kaas) is gemaakt van geiten- en schapenmelk. Even mengen met wat verse spinazie, olijfolie en gedroogde tijm, en vullen maar. Hier het recept.

5. Aubergine lasagne (vegan)

Aubergine lasagne, een heerlijke vegetarische recept van Jamie Oliver. Er doordat ik vegankaas gebruik, is het ook nog eens vegan. De lasagne is goed op smaak door de de gestoofde aubergines, pittige chilivlokken en de scherpe smaak van verse salie. Het recept is helemaal niet moeilijk, wellicht wat tijdrovend. Kijk hier voor het recept. 

6.Petjil of Gado Gado

Wat is nu het verschil tussen petjil en gado gado? Het heeft beide als basis gestoomde groente en gekookte ei. Het verschil is dat petjil gemaakt wordt met een pittige pindasaus. De pindasaus die ik gebruikte, kwam uit Suriname en was heel pittig (!). Dit gerecht was zeker petjil. De gestoomde groente kunnen verschillen. Hier het recept.

7. Vegan pastasalade met geroosterde groente en pesto genovese

Vegan pastasalade met geroosterde groente uit de oven met Pesto Genovese. Deze pastasalade is heerlijk als lunch of diner. Ik heb twee hele courgettes, paprika’s en een bak champignons toegevoegd. De Pesto Genovese BIO Costa Ligura van Enrico is helemaal koemelk- en notenvrij, gemaakt van knoflook en basilicum. Deze salade staat in een half uurtje op tafel en je hebt gelijk een flinke schaal. Hier het recept

8. Dunne pizza met pesto, courgette en geitenkaas

Dunne pizza met pesto genovese, courgette, paprika en geitenkaas. Ik ontdekte een tijdje geleden deze dunne pizzabodems bij Albert Heijn. Precies genoeg voor mij en, doordat het minder koolhydraten heeft, is het een stuk gezonder. Ik belegde de pizza met verse groente en geitenkaas. Je hebt het in een half uurtje op tafel staan, waarvan het grotendeels in de oven ligt. Hier het recept. 

9. Pannenkoeken met spinazie en feta

Deze pannenkoeken met verse spinazie en feta zijn heerlijk! Je hebt helemaal niet veel ingrediënten nodig en ze zijn in een mum van tijd klaar!
Zin om een lekker ontbijtje of lunch in het weekend te maken? Deze pannenkoeken zijn snel klaar en heel goed vullend. Hier het recept.

10. Turkse linzensoep- Mercimek Corbasi

De Turkse linzensoep, Mercimek Corbasi, is één van mijn favoriete soepen. De smaak is heerlijk kruidig en fris. Deze Turkse soep heb ik ooit bij een Turkse dame gegeten. Helaas had ik toen het recept niet. Na meerdere recepten uitgeprobeerd te hebben, heb ik eindelijk de juiste ingrediënten gevonden voor deze heerlijke soep. Hier het recept

11. Lasagne met Mediterraanse groente

Vegan lasagne gevuld met Mediterraanse groente in een heerlijke tomatensaus. Én zonder pakjes en zakjes. Deze tomatensaus maak je namelijk gemakkelijk zelf met tomatenblokjes. De lasagne is gevuld met aubergine, courgette, champignons en paprika. Hier het recept.

12. Vegetarische Foe Yong Hai, lekker vegetarisch

Foe Yong Hai, wie kent dit bekende Chinees eiergerecht niet? Dit gerecht van een dikke omelet met groente in een zoetzure tomatensaus. Deze saus is wat het gerecht maakt. De balans van zoet en zuur moet goed zijn. Ik vulde deze foe yong hai met lekker veel groente. Nu hoef je niet meer naar de Chinees, maar maak je het gerecht zelf. Hier het makkelijke recept. 

13. Saladebowl met kikkererwten en feta

aladebowl met kikkererwten, feta, tomaten en komkommer. Een lekker gezonde salade, heerlijk als lichte maaltijd of ook lekker als lunch. Ik bak de kikkererwten altijd eerst, zodat ze wat zachter worden. Vul de salade aan met wat je wilt en geniet van een lekkere snelle vegetarische meal. Hier het recept.

14. Surinaamse Tempeh Sambal

Surinaamse Tempeh sambal is een lekker bijgerecht of vleesvervanger bij de Surinaamse nasi of Surinaamse bami. Het is een veganistisch gerecht dat je zo pittig kunt maken als je wilt. Tempeh is een perfecte vleesvervanger en ook nog eens heel gezond! Hier het recept.

15. Vegetarische Tjap Tjoy

Ik ben gek op tjap tjoy! Zowel vegetarisch als met kip. Tjap Tjoy, letterlijk vertaald gemengde groente, is een kleurrijk Chinees gerecht met veel groente. Een gezond maaltje en super smaakvol. En dat kan je heel makkelijk zelf maken, zonder pakjes en zakjes. Hier het recept.