Joodse Shakshuka uit de oven

Joodse Shakshuka uit de oven. Shakshuka, het Midden-Oosters stoofgerecht op basis tomatensaus, groente en gepocheerde eieren. Dit is een authentiek Joods gerecht. Dit gerecht is de laatste jaren enorm populair in Nederland door de kookboeken van Yotam Ottolenghi. In diverse lunchrooms of restaurants kun je dit tegenwoordig bestellen. Shakshuka is een makkelijk, goedkoop en super gezond gerecht. Lekker met rijst of om Libanees of Turks brood in te dippen. Het is ook nog eens vegetarisch. Je kan het in de pan bereiden of in de oven. Ik koos ervoor de stoof in de oven te maken. Hier het makkelijke recept.

Voor 2 a 3 personen

Ingrediënten

600 gram tomatenblokjes uit blik
3 paprika’s
2 uien
6 eieren
2 el olijfolie
1 tl chilivlokken
1 tl komijnpoeder
Een paar takjes verse tijm
1 handje peterselie
1 handje koriander
Zout en peper

Bereiding Joodse Shakshuka uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Hak de uien fijn. Snijd de paprika in dunne ringen. Meng de uien, paprika en tomatenblokjes. Voeg de blaadjes tijm toe. Vervolgens schep je de chilivlokken en komijnpoeder erbij. Meng dit allemaal goed door elkaar. Voeg zout en zwarte peper toe. Verdeel dit in een ovenschaal.

Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat er 22 minuten in. 

Neem de schaal uit de oven en maak er 6 kuiltjes in met een lepel. Breek de eieren in de kuiltjes. 

Zet de schaal nogmaals in de oven en bak nog 10- 15 minuten minuten tot de eidooiers halfzacht zijn en het eiwit is gestold. 

Bestrooi de shakshuka met fijngehakte peterselie en koriander.

Joodse Shakshuka uit de oven

Klik hier voor meer vegetarische recepten