Vegetarische Foe Yong Hai

Vegetarische Foe Yong Hai, zelf maken. Foe Yong Hai, wie kent dit bekende Chinees eiergerecht niet? Dit gerecht van een dikke omelet met groente in een zoetzure tomatensaus. Deze saus is wat het gerecht maakt. De balans van zoet en zuur moet goed zijn. Ik vulde deze foe yong hai met lekker veel groente. Je kan er ook garnalen aan toevoegen, deze moet je dan eerst even kort bakken. Nu hoef je niet meer naar de Chinees, maar maak je het gerecht zelf. Foe Yong Hai is lekker met witte rijst, nasi of bami. Hier het makkelijke recept.Β 

Voor 4 personen

IngrediΓ«nten

12 eieren
50 gram champignons
50 gram wortels
1 dunne prei
Een paprika
1 ui
2 tenen knoflook
400 ml tomaten ketchup
200 ml water
4 gram suiker
1 blik tomatenblokjes
80 ml azijn
Een paar takjes verse selderij
Zout
5 el zonnebloemolie

Bereiding Vegetarische Foe Yong Hai

Hak de ui en knoflook fijn en bak in 2 el zonnebloemolie. Bak de tomatenblokjes 3 minuten mee. Voeg de ketchup en water toe en roer goed door elkaar. Maak een gladde saus door de staafmixer. Voeg vervolgens de suiker en azijn toe. Proef of de saus niet te zuur of te zoet is. Als de saus te dun is, kun je wat maizena toevoegen. Laat de saus op een zacht vuurtje pruttelen.

Nu gaan we de omelet maken. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in dunne reepjes. Snijd de prei fijn en was in een vergiet. Rasp de wortels fijn. Breng op smaak met peper en zout.

Pak een grote kom en klop de eieren los. Roer de groente erdoor. Bak de omelet in een grote koekenpan. Het maakt niet uit als de omelet breekt, want je eet het toch in stukken.

Serveer in een schaal en schenk de saus erover. Eet smakelijk!

Vegetarische Foe Yong Hai