Surinaamse Petjil of Gado Gado

Wat is nu het verschil tussen Surinaamse Petjil en Gado Gado? Het heeft beide als basis gestoomde groente en gekookte ei. Het verschil is dat petjil gemaakt wordt met een pittige pindasaus. De pindasaus die ik gebruikte, kwam uit Suriname en was heel pittig (!). Dit gerecht was zeker petjil.

De gestoomde groente kunnen verschillen. Ik koos voor spitskool, kousenband, spinazie en taugé. Paksoi ,bloemkool of sperziebonen passen zeker ook prima bij. Alles is lekker met pindasaus!

Het is een gezonde maaltijd, omdat je veel groente gebruikte en het enige vet zit in de pindasaus. Heerlijk met witte rijst, Surinaamse nasi of Surinaamse bami. Witte rijst is wel lekker om te blussen met de hete pindasaus.

Ingrediënten

1 kleine spitskool
½ zak diepvries kousenband
125 gram taugé
200 gram verse bladspinazie
5 gekookte eieren
1 pak pindasaus (ik kies meestal voor die blokken of korrels uit de toko of Surinaamse winkel)

Bereiding Surinaamse Petjil of Gado Gado

Kook de eieren hard. Laat ze goed schrikken en leg ze apart.

Stoom de kousenband, tot het beetgaar is. Snijd de spitskool in reepjes en stoom dit na de kousenband. Na de spitskool stoom je ook de taugé en bladspinazie om de beurt.

Alles moet net beetgaar zijn, zorg ervoor dat het niet te slap wordt.

Bereid de pindasaus volgens de verpakking. Ik doe dit in een steelpan met geleidelijk een beetje water erbij. Meng het goed los met een garde. Laat indikken en voeg eventueel wat water toe toe je de gewenste dikte hebt.

Pel de eieren en halveer deze. Verdeel alle ingrediënten over een grote schaal.

Lekker met witte rijst, Surinaamse nasi of Surinaamse bami.

Surinaamse Petjil of Gado Gado

Klik hier voor meer vegetarische recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links