Vegetarische pasteitjes met feta en spinazie

Vegetarische pasteitjes met feta en verse spinazie. Ik houd erg van hapjes maken en pasteitjes horen daar altijd bij. Naast het familierecept van pasteitjes met kipgehakt en Surinaamse masala, de vegan variant met vega gehakt, maak ik ook regelmatig pasteitjes met tonijn of met pesto kip en kaas. Sinds kort ben ik echt verslaafd aan feta. Echt feta (dus geen witte kaas) is gemaakt van geiten- en schapenmelk. Even mengen met verse spinazie, olijfolie en gedroogde tijm, en vullen maar. Een makkelijk en snel hapje. De pasteitjes zijn het lekkerst als ze net uit de oven zijn. want dan is de kaas is dan goed gesmolten.

Ingrediënten

1 pak bladerdeeg
75 gram feta
30 gram verse bladspinazie
1 tl gedroogde tijm
2 el olijfolie
Peper
Zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg op een bakplaat of rooster bakpapier. Ontdooi de bladerdeeg vellen door ze los neer te leggen.

Snijd de feta fijn en leg in een diepe kom. Pak de spinazie erbij en schenk wat olijfolie erover. Roer dit goed door elkaar en voeg de tijm, peper en zout toe.

Halveer de pasteitjes. Vul het met de een beetje feta met spinaziemengsel en vouw de pasteitjes dicht. Maak ze helemaal dicht met de uiteinden van een vork.

Leg de pasteitjes op het bakpapier. Klop een ei los en smeer de bovenkant van de pasteitjes in met ei. Dit zorgt ervoor dat ze mooi glanzen. De pasteitjes mogen nu 20 minuten in de oven.

Serveer op een mooie schaal.

Kijk voor meer pasteitjes recepten op deze link

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links