Marokkaanse groenteschotel met vegaballetjes

Marokkaanse groenteschotel met vegaballetjes is een voedzame maaltijd wat regelmatig bij mij op tafel staat. Een schotel bomvol groente als courgette, paprika en champignons in een dikke tomatensaus.Dit gerecht is binnen een half uur klaar en ook nog eens erg lekker en vullend. Heerlijk met Oosterse kruiden als kurkuma, komijn en de verse koriander. Serveer de groenteschotel met brood, rijst of couscous. Hier het makkelijke en lekkere recept.

Wil je dit recept liever met kipgehaktballetjes? Klik hier

Voor 4 personen

Ingrediënten

1 pak vega balletjes
200 gram couscous
1 courgette
1/2 bakje champignons
1 rode paprika
1 grote ui
3 tenen knoflook
1 tl van de volgende kruiden:
gemalen kurkuma, gemalen komijn, ras-el-hanout
1 bouillonblokje
400 gr gezeefde tomaten
2 el olijfolie
Een bosje koriander

Bereiding Marokkaanse groenteschotel met vegaballetjes

Snijd de ui in kwarten en dan in dunne ringen. Verwarm het olie uit de pan nogmaals en gooi de uien erbij. Pel de knoflook en pers dit boven de pan uit. Snijd de courgette in kwarten en snijd deze daarna in niet te dunne plakjes. Gooi dit bij de uien en knoflook. Snijd de paprika in grote blokken en de champignons in plakjes. Deze mogen er ook bij.

Strooi de kurkuma, komijn, ras-el-hanout erover en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer de gezeefde tomaten erdoor. Als er een dikke saus ontstaat, roer je de balletjes er voorzichtig door. Laat dit op een zacht vuurtje staan.

Laat de couscous met 200 ml kokend water in een gesloten bak wellen. Roer na 2 minuten met een vork erdoor. Gebruik wat olijfolie om het los te krijgen.

Serveer de groenteschotel met vegaballetjes in een grote schaal. Strooi wat verse koriander hier over.

Marokkaanse groenteschotel met vegaballetjes

Klik hier voor meer recepten met couscous