Saladebowl met kikkererwten en feta

Saladebowl met kikkererwten, feta, tomaten en komkommer. Een lekker gezonde salade, heerlijk als lichte maaltijd of ook lekker als lunch. Ik bak de kikkererwten altijd eerst, zodat ze wat zachter worden. Vul de salade aan met wat je wilt en geniet van een lekkere snelle vegetarische meal. Serveer ze in bowls per persoon en voila! Deze bowls/ schaaltjes zijn te koop of te bestellen van xenos.nl.

Voor 3 Γ‘ 4 personen

IngrediΓ«nten

400 gram kikkererwten uit blik of pot
Een komkommer
3 tomaten
Handje rucola 
200 gram feta
1 ui
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl ras-el-hanout
Zout

Bereiding Saladebowl met kikkererwten en feta

Lek de kikkererwten uit in een vergiet spoel om. Hak een uitje fijn. Schenk de olijfolie in een wok en fruit de uitjes. Voeg vervolgens de kikkererwten toe en dek af met een deksel. 

Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes 

Vervolgens voeg je na 10 minuutjes de ras-el-hanout, paprikapoeder en zout toe. Laat de kikkererwten even afkoelen. Voeg vervolgens de komkommer en tomaat toe. 

Daarna pak je de bowls en vul de onderkant met rucola. Leg het kikkererwtenmengsel erboven. Verkruimel de feta per bowl erover.

Saladebowl met kikkererwten en feta

Klik hier voor meer recepten met kikkererwten