Tandoori garnalen

Wie kent de bekende Indiase marinade Tandoori niet?  Je ziet dit het meeste in de vorm Chicken Tandoori, maar Tandoori garnalen zijn ook erg lekker! Tandoori is een marinade van samengestelde kruiden, zoals kurkuma, komijn, garam masala etc, gemengd met yoghurt en limoen. Deze kruidenmix hoef je niet samen te stellen, maar kun je gewoon kopen onder de naam Tandoori barbecue massala. Op traditionele wijze wordt Tandoori bereid in een kleioven, maar bij gebrek aan bak je de garnalen op de grill of maak een spies voor op de barbecue. Zoals al mijn recepten is dit ook koemelkvrij, door het gebruik van soja yoghurt. Hier het recept. 

Ingrediënten

20 garnalen (diepvries)
2 el soja yoghurt (ongezoet)
3 el Tandoori barbecue marinade
1 limoen
1 tl chilipowder óf 1 chilipeper
2 el zonnebloemolie
Verse koriander

Bereiding Tandoori garnalen

Ontdooi de garnalen en laat goed uitlekken. Meng de garnalen met de kruiden en yoghurt. Roer goed door. Knijp een halve limoen uit en meng nogmaals goed. Laat dit minimaal 5 uur in de koelkast intrekken. 

Pak een grill en vet deze in met zonnebloemolie. Bak de garnalen 2-3 minuten op een hete grill, zodat ze te hard worden. Natuurlijk kan dit ook op de barbecue.

Hak verse koriander fijn en strooi erover.

Serveer met rijst of naan.

Tandoori garnalen

Klik hier voor het recept van vleugels in Tandoori

Klik hier voor meer Indiase recepten