Dunne pizza met pesto, courgette en geitenkaas

Dunne pizza met pesto genovese, courgette, paprika en geitenkaas. Iedereen is wel gek op pizza. Helaas is het niet altijd de gezondste optie. Ik ontdekte een tijdje geleden deze dunne pizzabodems bij Albert Heijn. Echt een uitkomst. Precies genoeg voor mij en doordat het minder koolhydraten heeft is het een stuk gezonder. Je kan je topping ook gezonder maken. Zo koos ik nu voor lekkere verse groente en geitenkaas. Is het geen plaatje zo? Een groot voordeel van dit gerecht, je hebt het in een half uurtje op tafel staan, waarvan het grotendeels in de oven ligt. Een perfecte vegetarische pizza. Hier het recept.
Voor 1 persoon
Ingrediënten
1 dunne pizzabodem
2 rondjes geitenkaas met honing
1 oranje paprika (@oranjepaprika)
2 el pesto genovese
½ courgette
Grof zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de dunne pizzabodem, met het bakpapiertje wat eronder ligt, op het rooster. Smeer deze bodem in met pesto genovese.
Maak met een kaasschaaf dunne plakjes courgette. Snijd de paprika in hele dunne reepjes. Verdeel dit over de pizzabodem.
Verkruimel met je hand de rondjes geitenkaas over de pizza. Strooi wat grof zeezout over de pizza.
Leg de pizza 12- 15 minuten in de oven.
