Ansjovis- komkommer- olijf-stokjes

Hier weer een nieuw hapje, ansjovis-komkommer-olijf-stokjes, de Mediterraanse variatie op de Hollandse kaas-augurk-stokjes.
Je hebt hier maar 4 ingrediënten voor nodig. Veel mensen vinden ansjovis sterk om zo los te eten. De combinatie van het stokje met de frisse komkommer en zoete tapenade, zorgt ervoor dat je de sterke smaak van ansjovis snel geneutraliseerd wordt. Het is dan ook het lekkerst om het hele stokje in 1x te eten.
Koude hapjes zijn leuk en vooral makkelijk als partyfood. Je kan het prima van te voren te maken en gemakkelijk bij te maken.

Voor +/- 40 stokjes   

Ingrediënten

1 komkommer
3 blikjes ansjovis
½ potje zongedroogde tomatentapende
1 potje olijven
Cocktailprikkertjes


Bereiding

Was de komkommer en snijd deze over de lengte door de helft. Snijd vervolgens een beetje dikke plakken van de halve komkommers. Leg dit in een bord aan de kant.
Open de blikjes ansjovis en laat de olie goed uitlekken. Halveer de ansjovis en leg dit ook aan de kant. De olijven haal je even door een zeef, zodat het vocht wegdruipt.

Nu gaan we de stokjes stapelen. Begin met een stukje komkommer. Smeer hier met een theelepel een beetje tapenade. Rijg dit aan het stokje, volg met een olijf en een halve ansjovis.

Leg alle stokjes op een mooie schaal en met de komkommer onderop.


Foto: Rajeev Koene