Vegetarische Tjap Tjoy

Ik ben gek op tjap tjoy! Zowel vegetarisch als met kip. Tjap Tjoy, letterlijk vertaald gemengde groente, is een kleurrijk Chinees gerecht met veel groente. Een gezond maaltje en super smaakvol. En dat kan je heel makkelijk zelf maken, zonder pakjes en zakjes. In de Surinaamse keuken zie je veel Chinese en Indische invloeden, Tjap Tjoy is hier een voorbeeld nu van. Een ideaal groentegerecht naast Surinaamse nasi, bami of witte rijst. Hieronder het recept voor de Vegetarische Tjap Tjoy.

Klik hier voor het recept van Tjap Tjoy met kip

Bereidingstijd: +/- 30 minuten

Ingrediënten

2 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl maïzena
Een kleine broccoli
2 paprika’s
½ bakje champignons
½ komkommer
2 el lichte Chinese sojasaus
2 el (vegetarische) Oestersaus
1 tl gemberpoeder
1 bouillonlokje
Peper en zout naar smaak.

Bereiding Vegetarische Tjap Tjoy

Snijd de ui door de helft en daarna in dunne halve ringen. Snijd de paprika’s in lange repen en de champignons in plakjes. Snijd de komkommer in reepjes. Stoom de broccoli 5 minuten tot het beetgaar is.

Schenk de zonnebloemolie in een wok en  bak de uitjes tot ze glazig zijn. Pers de knoflook uit. Voeg de paprika’s toe en broccoli toe. Na 10 minuten voeg je de champignons en komkommers toe.

Voeg de sojasaus, oestersaus toe. Strooi de gemberpoeder erbij en verkruimel het bouillonblokje. Laat dit +/- 10 minuten meekoken. De groente moet nog stevig en knapperig blijven. Voeg op het eind de maïzena en peper en zout toe.

Vegetarische Tjap Tjoy

Klik hier voor meer Surinaamse recepten